Landskrona BoIS fortsätter att skörda stora framgångar denna säsong. Under lördagseftermiddagen fick ett fullsatt Landskrona IP se sina randiga idoler plocka femte raka trepoängaren, i den trettonde omgången mot GIF Sundsvall. Matchen slutade 2-0 och bägge målen gjordes av glödhete Kevin Jensen. Ett mål i vardera halvlek.

Inför BoIS-legendarer som exempelvis Sonny Johansson, Claes Cronqvist, Linus Malmqvist och Jonas Olsson inledde hemmalaget aningen ängsligt. Sundsvall pressade högt, använde sin fysik i sista tredjedelen och denna manöver skakade om BoIS i ett inledande skede.

Inga större målchanser skapades men pressen innebar att Landskrona inte fick igång sitt passningsspel med samma variation som tidigare.

Efter cirka tio minuter skulle hemmalaget få fason på händelserna och kunde därmed flytta fram sina positioner. Matchens första mål lät inte vänta på sig och i den tolfte minuten skulle alla randiga på IP ges anledning att jubla.

Filip Ottosson fick bollen rättvänd långt ut på kanten, vid mittlinjen. Sin vana trogen tittade han upp, noterade att Kevin Jensen påbörjat en hotande löpning och slog en alldeles formidabel diagonal boll på djupet. Kevin Jensen mötte passningrn perfekt på ett tillslag och volleyn var otagbar för Sundsvalls målvakt. Ett sagolikt vackert mål och en euforisk publik på IP kunde bara njuta av aktionen.

Måljublet hade knappt hunnit lägga sig innan Sundsvall var nära att utjämna tillställningen, genom forne BoIS-spelaren Erik Andersson. På hörna fick den offensive kreatören ett fritt skottläge. Avslutet var stenhårt och gick klockrent i ribban och ut. Otroligt nära och BoIS kom undan den situationen med blotta förskräckelsen.

Därefter stabiliserades tillvaron och BoIS hade inga större bekymmer med att försvara eget mål. Den uppoffrande inställningen från samtliga hemmaspelare gjorde det svårt för gästerna att bryta igenom och istället var det Landskrona som skapade hetast målchanser i den första halvleken.

Allra närmast var Filip Olsson, efter en ny magisk framspelning av Filip Ottosson. Först vann mittfältaren boll på mittplan och därefter lobbade han läckert bollen över mittbacken till Olsson som alltså kom fri. Avslutet var inte dåligt men målvakten var vaksam och kunde reflexrädda.

Strax därefter blåste domaren av den första akten och en belåten hemmapublik kunde således hämta andan efter en ny stark randig prestation.

Den avslutande halvleken inleddes med ett furiöst BoIS-tempo och ett chockartat Sundsvall fick inte alls grepp om skåningarna. Efter någon minut kom Oscar Petersson i bra läge. Avslutet mot bortre stolpen tvingade målvakten att sträcka ut varje centimeter för att kunna rädda bollen till en resultatlös hörna.

Några minuter senare skulle BoIS ändå få utdelning på sin intensiva inledning. Robin Hofsö, som gjorde en ny ramstark insats, snappade upp en förlupen boll efter att ha krigat sig fri från sin motståndare. Därefter avancerade anfallaren, tittade upp och uppfattade att Kevin Jensen kom framstormande. Jensen i sin tur mötte sidledspassningen längst marken på ett tillslag och skottet placerades i närheten av bortre stolpen, otagbart för målvakten.

Nya vilda scener utspelades över hela IP och BoIS-publiken, 1750 till antalet, vrålade ut sin glädje över det som inträffade på plan.

Som senast valde BoIS att avsluta matchen med den italienska kostymen på. En lägre position intogs, ledningen bevakades och Sundsvall, som ändå försökte, kom aldrig riktigt nära. Linus Hallenius fick ett okej skottläge med 20 minuter kvar att spela men Amr Kaddoura kunde styra undan till en resultatlös hörna. I matchen sista minut rann gästerna igenom men ”Kaddou” var ute och avfärdade lobbförsöket med sin väldiga räckvidd.

Tätt därpå blåste domaren av tillställningen som alltså slutade med ny randig seger. Fem raka viktorior är inget annat än osannolikt och BoIS fortsätter därmed att inneha tabellens ädlaste placering. Vi kan inte sluta låta oss imponeras av det som laget och ledarna presterar. Fantastiska representanter för Landskrona BoIS och för varje seger som inkasseras närmast vi oss målet att spela elitfotboll även 2022.

Efter två raka matcher hemma på IP väntar nu två matcher utsocknes. Nästa helg reser laget till Iver Arena för match mot Västerås SK. Matchen spelas söndag den 01 augusti, avspark 17:00. Därefter väntar säsongens första nordvästskånska derby, men först är fokus fullt ut på matchen mot VSK.

Mer om den går naturligtvis att läsa på hemsidan under veckan.

Dessutom gör U21-serien comeback på tisdag. BoIS reser mot Småland för match mot Kalmar FF.  

Avslutningsvis vill Landskrona BoIS återigen passa på att tacka alla som medverkade till den elektriska stämningen på IP under gårdagen. Vi tar aldrig stödet för givet. Likaså alla som stöttar från distans samt är med och bidrar till kampanjen #helalandskrona. Ovärderlig support rätt och slätt.

Foto
  • Bildbyrån