Serielunken tuffar på och till helgen är det dags för den 14 omgången av Superettan. Landskrona BoIS reser till gurkstaden Västerås för match mot Västerås SK.

Matchen spelas på söndag eftermiddag, avsparkstiden är 17:00.

Västerås är ingen ny bekantskap men det var många år sedan som lagen tillhörde samma serie. 2011 närmare bestämt.

VSK har haft en tung inledning på höstsäsongen med två raka förluster. Hemma mot Helsingborg förlorade man med 0-4 och i den senaste omgången, borta mot Norrby IF, slutade matchen 4-1 till hemmalaget.

Efter 13 spelade matcher befinner sig laget strax ovanför negativt kvalstreck, med 14 inspelade poäng. Västerås är en klubb med ambitioner och den nuvarande tabellplaceringen är säkerligen en liten missräkning. Dock är det långt kvar av säsongen och därmed finns det gott om möjligheter att börja klättra mot en bättre position.

Under sommaruppehållet har spelaromsättningen varit förhållandevis hög. På minuskontot återfinns Kevin Custovic och Justin Salmon som lämnat för Vejle och Degerfors.

Desto fler spelare har anslutit. Senast hämtades Erik Björndahl in på lån från Örebro SK och andra spelare som förstärkt är Daniel Hermansson, Kalle Björklund och Jakob Lindahl. Nyförvärv som har för uppdrag att hjälpa VSK avancera i tabellen.

Dessutom ser det ut som att Viktor Prodell, den tilltänkta målskytten, är tillbaka efter skada. Anfallaren, med ett förflutet i både Elfsborg och Örebro, har gjort tre mål inför matchen och tillsammans med Gustaf Lagerbielke leder han den interna skytteligan.

Filip Ottosson, som kritade på nytt kontrakt med BoIS i dagarna, spelade däremot i VSK under 2019. Det blev bara ett år i Västmanland och vi är väldigt glada över att Filip numera tillhör BoIS.

För Landskrona, som reser till Västerås under lördagen, väntar ett nytt tufft uppdrag. Med fem raka segrar i ryggen, varav två skett på bortaplan, är formen självfallet god men sådant betyder mindre när matchen väl startar. Det kommer återigen krävas att samtliga spelare är vakna och Västerås, vars form stagnerat, kommer desperat att kämpa för poäng.

BoIS reser upp med 20 spelare. Andreas Murbeck är tillbaka sedan GIF Sundsvall och kvar i Landskrona stannar Linus R Olsson, Melker Heier och Erik Pärsson. Linus och Melker är fortfarande inte återställda medan Erik är tillbaka för fullt. Anfallaren behöver dock ytterligare tid i träning innan han är spelklar fullt ut.  

Billy Magnusson, från bussen upp till Västerås, tar artikeln i mål

Om träningsveckan

Sundsvall avhandlades i måndags, i tisdags hade vi U21-match i Kalmar och övriga tränade på hemmaplan. Ledigt i onsdags, i torsdags körde vi vårt eget, igår lite större fokus på Västerås och idag hade vi en lättare träning på konstgräs, för att lära känna underlaget samt lägga lite vikt vid fasta situationer.

Det har varit en ny bra träningsvecka och vi har kunnat förbereda oss på bästa vis.

Om förlängningen av Filip Ottosson

Rent sportsligt är det väldigt roligt med Filip som gjort det oerhört bra i BoIS. Han har vuxit ut till en viktig spelare.

Också positivt att vi lyckats förlänga med fyra spelare. Vår strategi är att försöka ligga ett par transferfönster före hela tiden. Vi vill inte hamna i situationer där vi förlorar spelare och då behöver vi ha en sådan horisont. Inte särskilt enkelt, allting tar sin tid, men vi är tillfreds med avtalsförnyelserna och arbetar vidare utifrån den valda linjen.

Om Motståndet

De spelar 3-5-2 eller 5-3-2. Ett rejält lag bestående av en hel del spelare med stor erfarenhet. Fått in några bra nyförvärv och även fast formen är lite svagare så är de kraftfulla, speciellt på hemmaplan. En ny tuff match och ska poäng hämtas behöver vi komma upp i en ny hög nivå.  

Egna minnen

Jag har inga minnen då jag aldrig mött dem tidigare. Låt oss hoppas att helgen går i dur så att jag kan minnas tillbaka på min första match mot VSK med glädje.

För andra matchen denna säsong kommer Landskrona BoIS bära sitt reservställ, som är en hyllning till klubbens smeknamn ”Skånes Uruguayare”.

Vi fortsätter med kampanjen #HelaLandskrona och i potten denna gång hittar vi tre BoIS-tröjor. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så ingår du i dragningen.