Landskrona BoIS förstärker laget med Jacob Blixt, senast i Österlen FF. Kontraktet sträcker sig över 2023 och vi hälsar Jacob varmt välkommen till Landskrona BoIS.

Jacob är en offensiv spelare som svarat för fem mål på elva matcher för ÖFF denna säsong. Österlen, som spelar i division 1 och tränas av Agim Sopi, befinner sig för tillfället strax ovanför negativt kvalstreck.

Jacob har tillhört laget från östra Skåne sedan 2015 och har därmed spelat en central roll i klubbens framfart de senaste åren. Han har Borrby som moderklubb och har också spelat i LB07, MFF U19 samt gjort ett år på College strax utanför Boston i USA.

Nu är det alltså Landskrona BoIS som gäller och vi ser med både spänning och tillförsikt fram emot att påbörja ett samarbete som förhoppningsvis kommer bära frukt under många år framöver.

Billy Magnusson är belåten med nyförvärvet

Vi började följa Jacob redan förra säsongen och har således väldigt bra koll på honom. Vi ser honom som en ”late bloomer” men han har god skolning från tiden i framför allt Malmö.

Det är en spelare som kan spela både som åtta (offensiv mittfältare) och ytterforward vilket gör honom väldigt användbar i vårt spelsätt. Vi tror Jacob är redo för nästa steg och han har gjort det väldigt bra under sin tid i Österlen.

Vi går in i en period bestående av väldigt mycket matcher och önskade därför förstärka med ytterligare en kraft. Vi är nu halvvägs in i säsongen så därför tog vi kontakt för att stämma av status. Det passade bra för alla parter att lösa en övergång redan nu och därför känner vi oss bekväma med att detta är rätt steg att ta.

Kontraktet är skrivet över 2023 så vi har god tid på oss men vår förhoppning och ambition är så klart att Jacob ska bidra omgående.

Även Jacob ser fram emot sin nya klubbadress.

Det är verkligen jätteskönt att allt är klart. Vi skrev på i förmiddags så jag har verkligen precis landat. Fick besked igår kväll att klubbarna var överens och det var en jättestor lättnad. Träffade tränarna i helgen och det kändes verkligen rätt från första stund.

De önskar bedriva en fotboll som passar mig utmärkt. Vill äga mycket boll, försöker vinna matcherna på eget bevåg så det känns riktigt roligt att bli en del av den här satsningen.  

Främsta egenskaper

Jag är snabb och duktig på att föra bollen framåt. Är rak i mitt spel och har en bra vänsterfot som jag gärna använder. Har tränat mycket på avslut, gjort en hel del frisparksmål och hoppas så klart att den vara fortsätter även framöver.

Om kunskapen runt Landskrona BoIS

Jag känner Viktor Ekblom sedan tidigare så det har varit naturligt att hålla ett vakande öga på BoIS, inte minst nu på sistone. Jag har följt laget under våren och det har ju gått väldigt bra så det ska bli kanonkul att komma in i det här gänget.

Förväntningarna på tiden i randigt

Jag har stora ambitioner och är optimistiskt lagd. Kommer från division 1-spel och har gjort en stark vårsäsong så det passar perfekt för egen del att nu ta nästa steg.

Jag är 25 år så min målbild är att vara med och konkurrera om en startplats direkt. Kommer kriga för det och på sikt är förhoppningen att ta en ordinarie plats. Jag vill hjälpa Landskrona BoIS att vinna fotbollsmatcher och går in i det här äventyret med stor tillförsikt.

Vi hälsar Jacob varmt välkommen till Landskrona BoIS

Missa inte att säkra din plats på Landskrona IP på söndag, i matchen mot Västerås SK.