Landskrona BoIS tog sin andra raka seger under fredagskvällen, hemma på IP mot Helsingborgs FF. Efter en mållös första halvlek vaknade damerna till liv ordentligt. Matchen slutade till sist 3-1 till randigt som därmed slog vakt om tabellens tredjeplats.

I ärlighetens namn var segersiffrorna faktiskt i underkant. BoIS hade bra kontroll på händelseförloppet under stora delar av matchen och gästerna tvingades att ägna sig åt försvarsspel.

I den första halvleken lyckades BoIS inte förvalta målchanserna, även fast det osade katt ett gäng gånger.

Bättre blev det i andra halvlek. Ida Nielsen, lagets stora skyttedrottning, fortsätter att visa hysterisk form. I den 52 minuten spräckte hon dödläget genom att göra sitt åttonde mål för säsongen.

Det efterlängtade målet var också starten på en mycket bra BoIS-period. HFF hamnade i brygga och hemmalaget tog tillvara på spelövertaget. Michaela Civic utökade ledningen bara enstaka minuter efter ledningsmålet och när Ida Nielsen, i matchminut 63, gjorde sitt andra för kvällen var matchen punkterad.

Gästerna skulle få in en reducering, genom självmål, men det målet var mest kosmetika i ärlighetens namn. BoIS hade god kontroll på handlingen och tillät därmed inte sin motståndare att komma nära.

Matchen slutade alltså 3-1 och våra damer har verkligen fått en flygande start på hösten.

Tränare Richard Persson var väldigt nöjd med spelarnas attityd till träning och match

Sammantaget väldigt mycket gott att ta med sig och jag vill verkligen lyfta fram samtliga spelare som vecka ut och vecka in är engagerade, lyhörda och beredda att utmana sig själva till att bli bättre spelare, inte bara på ett individuellt plan men också som ett kollektiv. Det är otroligt glädjande och inspirerande från ledarhåll att se och vara med om.   

Nästa match, söndagen 29 augusti, spelas på bortaplan. Laget reser till Teckomatorps idrottsplats för match mot Röstånga IS. Avspark 15:00.