I morgon lördag vankas årets andra nordvästskånska derby och denna gång är det Landskrona IP som agerar skådeplats. Avspark 13:00.

Återigen är det en regelrätt toppmatch som står på agendan då BoIS och HIF står på samma antal poäng. 31 stycken närmare bestämt och det är bara IFK Värnamo som spelat in fler. En match mellan Landskrona och Helsingborg är alltid av stor betydelse och visst är det en extra krydda att båda lagen hör hemma i tabellens toppskikt.

HIF kommer från en mållös historia, hemma på Olympia mot Vasalund. Trots att hemmalaget hade ett ganska stort spelövertag i andra halvlek lyckades laget inte få in bollen. Så klart en stor missräkning, inte minst med tanke på att ”di röe” i matchen dessförinnan fick respass ur cupen i lokalderbyt mot Eskilsminne IF.

Om vi bortser från de två senaste matcherna har laget däremot radat upp betydligt bättre resultat. Tre raka segrar, varav en mot BoIS, och denna poängskörd har inneburit att laget klättrat i tabellen.

Inför helgens batalj tvingas laget undvara vänsterbacken Bödvar Bödvarsson som synade säsongens tredje gula kort och därmed är avstängd. Status på övriga spelare har vi ingen riktig koll på.

Landskrona BoIS lämnade Värnamo i besvikelse senast, speciellt efter en avslutande halvlek som inte var tillräckligt bra. Samtidigt är det fullt naturligt att pågarna faller igenom någon gång under en säsong och vi hoppas att laget kan använda matchen som tändvätska inför kommande omgångar.

Att Billy och Max förfogar över en trupp gäckade av en del skador är ingen hemlighet. Däremot ser det ut som att åtminstone Oscar Petersson är tillbaka till helgen. Ett glädjande besked. Kevin Jensen tvingades utgå senast men är spelklar vilket också är mäkta positivt. Dessutom har både Viktor Ekblom, Jacob Blixt och Måns Ekvall försetts med värdefull speltid.  

Sumar Almadjed, Melker Heier. Erik Pärsson, Linus R Olsson, Nicklas Nielsen och Jonathan Asp saknas. Den sistnämnda har känningar i magtrakten och står därför över matchen. Övriga är tillgängliga för spel.

Billy Magnusson tar artikeln i mål

Om träningsveckan

Vi hade videogenomgång i måndags som följdes upp av ett mellanpass. Uppdelat i tisdags då delar av truppen spelade U21-match mot HIF. Parallellt körde övriga ett tufft pass. Jag hann ta mig till Olympia därefter och killarna, inte minst de yngre, gjorde en riktigt bra prestation. Dessa har dessutom varit med oss på träningarna under resten av veckan.

Vi hade ett tvåtimmarspass i torsdags. Först video och sedan nötte vi på detaljer ute på plan. Inte minst saker vi inte var helt tillfreds med från Värnamo. En riktigt nyttig genomkörare.

Lugnare pass i eftermiddag. Återigen videogenomgång, denna gång med klipp från gårdagsträningen och därefter ett lite lättare pass. Nu är det hem, äta gott och sedan förberedda inför morgondagens tidiga matchstart.

Motståndet

Ny toppmatch väntar. Senast mötte vi ett lag som var en poäng efter oss och nu möter vi ett lag på samma poäng.

Så klart speciellt med derby och att det inte var längesen vi möttes. Två lag och klubbar som har god kännedom om varandra så i det avseendet är det inga konstigheter. Dessutom två bra lag som förtjänar att ligga i toppen.

Om att spela derby på IP igen

Jätteroligt med en så fin match mot en klassisk antagonist. Det är denna typ av matcher vi eftersträvar att spela. Möter ett lag med många allsvenska säsonger bakom sig.

Att det varit lapp på luckan från dag påvisar vilket stort intresse som genomsyrar matchen och att det dessutom är en toppmatch gör matchen extra spännande.

Att gå in i omgång 18 med samma poäng som HIF, utifrån våra resurser och förutsättningar, det är verkligen fantastiskt. Vi kommer gå ut och njuta av inramningen och sedan köra med allt vi har.  

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Andreas Murbeck, Dennis Olofsson, Hampus Ferhm, Passi Prudence, Måns Ekvall, Filip Olsson, Filip Ottosson, Robin Hofsö, Oscar Petersson, Kevin Jensen, Viktor Ekblom, Jacob Blixt.

Vi fortsätter med digitala biljetter och i potten denna gång hittas prylar från vårt limiterade sortiment. Två tygpåsar och två T-shirts. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så är du med i utlottningen av priserna.

Stort tack till våra tre matchvärdar, Ekbladhs, Norrvidinge och Alfdex.

Matchen sänds på Discovery+

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS