I U21-serien fortsätter Landskrona BoIS att rada upp starka prestationer. Gårdagens tuffa bortamatch mot Halmstads BK slutade 2-2. Randigt hade ledningen vid två tillfällen men hemmalaget skulle ta sig tillbaka och därmed nå ett likaresultat.

Målen gjordes av Camil Jebara och Viktor Ekblom.

HBK mönstrade ett väldigt namnstarkt lag bestående av endast A-lagsspelare. Detta då Allsvenskan har landslagsuppehåll. BoIS flydde inte utmaningen och gjorde sin kanske främsta prestation i serien på hela säsongen.

Efter dryga 20 minuter tog gästerna också ledningen genom Camil Jebara. Oscar Jönsson vinner boll och förmedlar den sedan vidare till Blixt. Han driver anfallet framåt och serverar sedan Camil Jebara, som är fristående till vänster i straffområdet. Anfallaren avslutar på ett och bollen går mellan benen på HBK-målvakten och vidare i mål.

Efter halvtimmen skulle Halmstad dock utjämna tillställningen, Thomas Bokaye var sist bollen. 1-1 stod sig halvleken ut.

BoIS fick en kanonstart på andra halvlek och efter knappa fem minuter skulle Viktor Ekblom återigen ge Landskrona ledningen. Målet är av det vackrare slaget och tillkommer efter ett längre anfall. Så småningom hamnar den hos Dennis Olofsson som spelar in till Viktor Ekblom. Strikern tar i sin tur emot bollen och via en effektiv tåfjutt hittar han en lucka till höger om målvakten.

Resultaetet stod sig till den 89 matchminuten. Marcus Antonsson, profilvärvningen som hämtades in från MFF inför säsongen, fick sista ordet och fastställde därmed slutresultatet.

2-2 alltså och Landskrona BoIS reste hem med en god känsla i kroppen. Naturligtvis svidande att HBK lyckades kvittera i slutet på matchen men av innehållet finns det mycket att bygga vidare på framöver.

Extra glädjande var att Allen Smajic – född 2006 – fick debutera i sammanhanget. Den unga förmågan, som gick in på det centrala mittfältet, visade verkligen framfötterna och hade inga bekymmer med att hävda sig mot det allsvenska motståndet.

Max Mölder var märkbart tillfreds med laginsatsen

Vi visade mod matchen igenom och när vi vågar ta för oss är vi extremt bra. Kul att få en sådan kanoninsats efter helgen och att det klaffar mot ett så skickligt lag är verkligen roligt. En insats vi tar med oss inför hösten.

Vi är bra genom hela linjen, alla sticker ut positivt. Sen är det imponerande att Allen kommer in som 06a, mot idel allsvenska spelare, och levererar en så helgjuten insats. Verkligen en intressant spelare med framtiden för sig.

Resultatet innebär att BoIS behåller tredjeplatsen. Därmed är laget fortfarande på slutspelsplats. Nästa omgång spelas hemma i Landskrona, den 14 september klockan 17:00, och då gästas vi av serietvåan Kalmar FF.

Dessförinnan väntar dock GAIS hemma i Superettan. Missa inte möte mellan två klassiska klubbar. Biljett införskaffas HÄR