Det återstår nu nio omgångar av den ordinarie Superettan-säsongen. Landskrona BoIS befinner sig i ett gynnsamt tabelläge, sexa närmare bestämt, och är fortfarande en del av toppstriden.

Till helgen väntar ny match hemma på Landskrona IP. Denna gång gästas vi av Norrby IF som inför matchen befinner sig på samma poängantal som BoIS. Avspark 15:00.

Norrby och Landskrona var två av vårens stora utropstecken. Efter uppehållet har det gått lite tyngre resultatmässigt och Borås-laget har inte vunnit på sju raka matcher. Ett faktum som gjort att laget dalat i tabellen.

Senast, hemma mot Trelleborg, var laget nära att knipa samtliga poäng men TFF skulle kvittera i slutet av matchen.

I anfallsväg kretsar det mesta runt Dijan Vukojevic, hela seriens skyttekung. Elva mål har han noterats för och att lyckas strypa hans offensiva försök är en av matchens stora framgångsfaktorer för BoIS vidkommande. Även Bubacarr Joe har visat prov på målfarlighet med sina fyra pytsar.

Vårmötet lagen emellan, på Borås Arenas konstgräs, slutade 1-1. BoIS tog tidigt ledningen, genom Kevin Jensen som läckert hittade bortre krysset efter en snabb omställning, men Norrby skulle alltså hinna kvittera.

Nya förutsättningar på lördag, så klart, och för hemmalaget börjar skadelistan tunnas ut en aning.

Linus R Olsson och Sumar Almadjed är nu tillbaka fullt ut och även Jacob Blixt, som var avstängd senast, är tillgänglig. Dessutom är Jonathan Asp åter uttagningsbar.  

Av övriga spelare är Melker Heier den som närmar sig comeback. Erik Pärsson, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Passi Prudence och Viktor Ekblom har fortfarande en del tid kvar innan de kan tas ut i match.

Att spelare nu återvänder stärker så klart konkurrenssituationen och att Billy/Max förses med alternativ bådar verkligen gott nu när serien närmar sig målrakan.

Max Mölder, som lett mannarna denna vecka då Billy varit på utbildning, tar artikeln i mål.

Om träningsveckan

Väldigt bra vecka i stort. Delad träning i måndags efter resan till Sundsvall. I tisdags var ett gäng med Amir och vann i Värnamo medan resterande tränade på hemmaplan. Riktigt bra intensitet i det passet.

Ny träning igår, under tuffa yttre omständigheter, med fokus på Norrby. I eftermiddag fortsätter vi förberedelserna och sen en go match i morgon.

Motståndet

Ett bra lag. Matchen i våras var en av de tuffare. Som vanligt tar vi med oss vårt starka hemmafacit och vi är varse om att alla måste upp i en mycket bra prestation för att poängen ska stanna i Landskrona. Vilket vi så klart går för.  

Det fortsatt fina tabelläget

Fortsatt fulla av tillförsikt inför avslutningen. Vi har gjort två riktigt bra höstar både 2019 och 2020. Resultatmässigt har det inte varit lika bra de senaste matcherna men vi siktar på att avsluta på samma sätt som föregående säsonger. Vi ska släppa loss, gilla läget och njuta av positionen vi satt oss i.

Den starka hemmastatistiken

Vi trivs hemma på IP, så enkelt är det. BoIS är Landskrona och Landskrona är BoIS.  

Blott fyra matcher kvar i Landskrona och vi hoppas på starkt stöd i dessa kamper. Har du ännu inte köpt biljett uppmuntrar vi dig att göra så HÄR 

Matchvärd till matchen mot Norrby är Teamab. Stort tack för er support.

Vi saftar också på med kampanjen #helalandskrona och i potten denna gång hittar vi tre finfina laxar från senaste guldpartner Stefan Pålsson AB. Swisha 25:- per biljett till 123 2200 152 så är du med i dragningen.

Truppen mot Norrby

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus R Olsson, Robin Hofsö, Andreas Murbeck, Dennis Olofsson, Oscar Petersson, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Jacob Blixt, Jonathan Asp, Camil Jebara