Landskrona BoIS har haft ett lite längre uppehåll sedan förlusten mot IF Lödde. Detta då matchen mot Marieholm ströks i sista stund eftersom motståndarna lämnade WO.

Detta faktum innebär att laget kommer utvilade till fredagens derby på Olympia i Helsingborg. Där väntar serieledande Helsingborgs IF. En tuff men inspirerande uppgift för våra töser.

HIF har gjort slarvsylta av serien. Elva raka segrar, över 100 mål framåt och noll insläppta i eget mål talar sitt tydliga språk. Det nystartade laget valde att satsa på spelare tillhörandes högre divisioner och denna strategi har så klart givit effekt.

I den senaste matchen, tillika seriefinalen, borta mot IF Lödde vann Helsingborg med 6-0. En seger som innebär att laget, med fem omgångar kvar att spela närmar sig seriesegern även i praktiken.

För Landskrona BoIS del handlar det om att fortsätta utvecklingen framåt. Laget har tagit stora kliv under säsongen och nu under hösten har de goda prestationerna staplats på hög. Förvisso tung förlust mot Lödde men i övrigt har insatserna verkligen bådat gott.

BoIS reser till Olympia väl medvetna om att utmaningen vi står inför är gedigen. Att laget däremot kommer ge järnet för ränderna på tröjan är vi övertygade om. Större mirakel har inträffat och så länge chansen lever saftar vi på med full kraft.

Ett derby är alltid ett derby och matchen spelas alltså på fredag kväll, avspark 19:45 på Olympiafältet – PLAN 10(Konstgräs planen)

Vi önskar våra randiga töser stort lycka till.