Med bara fyra matcher kvar att spela fortsätter Landskrona BoIS vara djupt involverade i Superettans toppstrid. Ett faktum vi omfamnar med stort eftertryck.

Inför omgången hade randigt två poäng upp till Helsingborg på kvalplatsen och en poäng till fjärdeplacerade Trelleborg. Övriga två Skånelag har redan spelat, HIF vann och TFF förlorade, så i morgon kväll har Landskrona möjlighet att flytta fram positionerna ytterligare.

För motståndet svarar Östers IF, ett motstånd vi mött otaliga gånger i olika format de senaste säsongerna: Kval, Svenska Cupen och Superettan.

Senast vi delade plan var i våras, på Visma Arena i Växjö. Den matchen slutade 1-1 efter att Melker Heier utjämnade resultatet i matchens slutskede. Hans första mål i Superettan.

Öster har haft en säsong utan direkt flärd. Ett av få lag i serien som varken slåss om avancemang eller är indragna i bottenstriden. Inför matchen innehar ÖIF sjundeplatsen, en placering som innebär att man redan nu kan börja lägga fokus på nästa år. Känslan är dock att laget önskar avsluta snyggt och därmed ta ytterligare kliv i tabellen.

Senast spelade laget 0-0 borta mot Norrby IF och i matchen dessförinnan besegrade man Vasalund, hemma i Växjö, med 3-2.

I offensiv väg sticker Nicolas Mortensen verkligen ut. Hans åtta målnoteringar är klart bäst och den pålitlige målskytten är sannerligen en bärande spelare för lagets anfallsspel. Ingen annan spelare i laget har gjort mer än två mål.

BoIS har skakat av sig den svaga prestationen mot Akropolis och det är med en rejäl portion energi som laget nu tar sig an tisdagens uppgift. Att få slåss i toppen är ett stort privilegium, inte minst som nykomling, och vi hoppas att våra pågar tar vara på denna enastående möjlighet.

Indisponibla till matchen är Andreas Murbeck och Filip Olsson, som båda är avstängda, samt skadade Erik Pärsson, Dennis Olofsson och Sumar Almadjed. Övriga är uttagningsbara och denna artikeln uppdateras med truppen senare i kväll.

I Landskrona är BoIS erkänt starka och vi hoppas att laget kan fortsätta befästa sin position som seriens bästa hemmalag. Vi suktar efter samma fina, randiga inramning som senast och att staden fortsätter med att bära fram laget nu under de avslutande omgångarna. Stödet har varit enastående de senaste omgångarna, både hemma och borta, och att spelarna uppskattar supporten är en underdrift.

Max Mölder tar artikeln i mål.

Lärdomar från Akropolis

Att vi måste upp i nivå och inte vara lika intetsägande offensivt. Vi behöver dra isär våra motståndare, erbjuda alternativ i djupet och inte bara stå och spela. Annars gör vi det för enkelt för våra motståndare. Insikter som ligger i linje med våra principer och spelarna är väl medvetna om detta så det är inga konstigheter.  

Om Öster

Brukar alltid bli tighta matcher mot ÖIF. De gör lite mål framåt men släpper också in få mål i egen kasse. Ett bra Superettan-lag som alltid är svåra att besegra.

Förväntad matchbild

Vi vill försöka styra matchbilden, som vanligt. Öster är duktiga på att pressa så det krävs att vi fattar snabba beslut. Vi vet var ytorna finns och det är i dessa områden vi ska lägga in våra attacker.

En ny kvällsmatch med mycket publik på Landskrona IP

Det är alltid speciellt med kvällsmatcher under hösten. Vi har genomgående varit bra på IP, speciellt vid den här tiden på året. Vi öser på och hoppas att trenden fortsätter. Vi hoppas på ösig inramning

Köp din biljett till matchen via länken:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/37?S=0

Ange koden JonasOlsson2021-11-02 så får du 20% rabatt på priset.

Kvällens matchvärd är Fastighetsbyrån

Detta är också matchen då Jonas Olsson väljs in i Landskrona BoIS Hall Of Fame. Ceremonin sker i halvlek och vi hoppas att Landskrona är på plats för att ge honom en värdig ceremoni.

Dagen till ära lottar vi ut signerade Jonas Olsson-prylar. Swisha 25:- per biljett till 123 2200 152 så är du med i dragningen. Tack!

Trupp:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Nicklas Nielsen, Melker Heier, Oscar Petersson, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Viktor Ekblom, Jacob Blixt, Jonathan Asp