Arbetet med 2022 fortskrider och Landskrona BoIS kommer att ömsa en hel del skinn inför den kommande säsongen. Sedan tidig sommar har Billy och Max, ihop med övriga i fotbollsgruppen, konkurrensutsatt spelarna med utgående avtal. Detta för att maximera vår utveckling och därmed laget/klubbens styrka: både på lång och kort sikt.

Följande punkter har legat till grund för besluten:

◦ Truppstorlek (antal spelare vi önskar ha i truppen)

◦ Fotbollsmässiga egenskaper utifrån position (spelartyp)

◦ Personliga egenskaper (ledaregenskaper samt förmåga att driva utveckling)

◦ Utvecklingspotential (ålder, egen utvecklingskurva)

◦ Driftsäker (skador och fysiska attribut

◦ Ekonomi (Försäljningspotential och kostnad)

Ett gäng spelare kommer inte fortsätta på den randiga resan och förtjänar därmed att tackas av för sina randiga insatser.

Följande kommer gå skilda vägar med Landskrona BoIS efter säsongen:

Dennis Olofsson

Dennis har spelat i klubben länge, gjorde debut i A-laget redan 2013 och har verkligen varit med om en sjusärdeles resa med Landskrona BoIS. Att inte se honom i den randiga matchtröjan framöver kommer kännas ovant. Han har länge varit given i startelvan, inte minst säsongen 2019 då han var en bärande spelare, men i år har speltiden krympt. Detta delvis på grund av återkommande skador. Vi, liksom publiken på IP, har haft stor behållning av den frejdige ytterbacken och delar många fina minnen med honom.

Hampus Ferhm

Ytterbacken har varit ett uppskattat inslag på IP, inte minst utanför plan där han alltid bjudit på stor underhållning. Innanför linjerna har Ferhm alltid levererat en gedigen arbetsinsats som också innehållet en hel del offensiva överraskningsmoment. Han har inte lyckats etablera sig i startelvan de senaste två säsongerna och den samlade bedömningen är därför att Hampus mår bäst av att testa lyckan i en annan miljö. Vi tackar för showen.

Jonathan Asp

Ytterbacken kom till BoIS inför säsongen 2019 och har tillhört den mer rutinerade skaran. Hans lugna spelstil har skänkt laget välbehövlig trygghet. En bra kille som också gjort stor nytta i omklädningsrummet. Startade båda matcherna i kvalet mot Dalkurd och var en förgrundsfigur främst i kampen på IP, där han assisterade till ett av målen och startade anfallet vid det andra.

Måns Ekvall

Måns kom till BoIS inför säsongen 2015 och har varit en central spelare i Landskrona BoIS under många år med egenskaper som gjort honom till en stor publikfavorit. Inte minst för hans insatser i kvalmatcherna mot Dalkurd. Denna säsong har det gått lite tyngre och närvaron på plan har varit lägre än tidigare. Oaktat detta har Måns vuxit ut till en stor randig ikon och det kommer dröja många år innan minnet av honom suddas ut för Landskrona-publiken.

Nicklas Nielsen

Fansens stora gunstling och ingen, oavsett lagtillhörighet, har lämnats oberörd av den målglade anfallarens makalösa comeback i elitfotbollen. Nicklas har alltid spelat med det stora randiga hjärtat utanför bröstet och vi är många som älskat varje minut som han spenderat på plan. Att en skadefri Nicklas hade nivåer för större arenor i sig är odiskutabelt, men hans resa tillbaka till BoIS är minst lika beundransvärd. En värdig cirkelslutning.

Robin Hofsö

”Hoffa” är en stor karaktär som aldrig lämnat Landskrona IP:s A-plan efter match med en torr tröja. Slitet, attityden och kärleken till klubben gör honom till en uppskattad profil som alltid uppskattats av hemmapubliken. Efter ett tungt fjolår fick anfallaren rejäl revansch denna säsong, med gott om speltid och god poängproduktion, och det är verkligen välförtjänt att BoIS-äventyret avslutas med den randiga flaggan i topp.

Passi Prudence

Passi kom till BoIS 2020 och under den inledande säsongen startade han hälften av matcherna. Passi har haft det desto svårare att komma loss ordentligt i år, även fast det blivit en del inhopp. Därför känner alla parter att det nu är läge att fortsätta utvecklingen i en annan kontext och vi önskar den ödmjuka spelstrategen stort lycka till i framtiden. Passi byttes in i båda kvalmatcherna mot Dalkurd och svarade för två starka insatser som var bidragande till avancemanget.

Beträffande Amr Kaddoura är målvakten i nuläget på landslagsuppdrag. Just nu ligger inget nytt avtalsförslag på bordet och beslut fattas så fort han återvänder till Landskrona.

Sumar Almadjed och Kevin Jensen har båda erhållit kontraktsförslag från Landskrona BoIS och dialogen fortgår.

I dagsläget består truppen av 20 spelare, varav tolv är fostrade i klubbens Akademi. Vi är således både stolta och glada över att den lokala prägeln fortsatt är stark.

Vi önskar skicka ett stort tack till samtliga spelare som nu tjänstgjort klart. Ni har alla verkligen berört publiken på Landskrona IP. Stort lycka till framöver.