På Landskrona IP pågår arbetet för fullt med att formera nästa års lagsammansättning och vi kan nu glatt berätta att klubben kommit överens med Edvin Dahlqvist. Avtalet sträcker sig över tre år.

Vänsterbacken anländer från Qviding i Göteborg, där han tillbringat de senaste två säsongerna. 22-åringen är fostrad i IFK Göteborg och har Öckerö som moderklubb. Allsvensk debut hanns med, hemma på Ullevi mot AIK, och därefter har det varit Qviding för hela slanten.  

Denna säsong har han startat 29 matcher och laget, som spelar sina matcher på Valhalla IP i centrala Göteborg, slutade åtta i tabellen. På dessa matcher noterades den driftsäkre turbinen för två mål.

BoIS har följt Edvin sedan mötet lagen emellan under 2020, och är väldigt belåtna med att knyta honom till klubben inför den kommande säsongen.

Edvin kommer från en riktig fotbollsfamilj med ytterligare två bröder som spelar i Örgryte IS och IFK Göteborg. ÖIS-spelaren gjorde ett av målen i mötet på Gamla Ullevi för några veckor sedan.

Billy Magnusson är tillfreds med säsongens första nyförvärv

En vänsterfotad, spelskicklig och offensivt lagd spelare. Fått ägna mycket tid åt försvarsspel denna säsong och har löst den uppgiften väldigt bra.

Vi hajade redan under fjolåret då Edvin var en av få som lyckades hantera Patrick Nwadike, både offensivt och defensivt, i matchen på Valhalla (BoIS-förlust med 1-0). Därefter har vi följt hans fortsatta framfart i Qviding. Eftersom vi önskat få in ytterligare en renodlad vänsterback som kan höja konkurrenssituationen bjöd vi in honom till IP för ytterligare presentation, som vi alltid gör. Vi fick då ett gott intryck och kände att Edvin också var nällad på att ta chansen. Det kändes bra direkt och vi hade inga bekymmer med att ta chansen.

Han studerar på Handelshögskolan i Göteborg och har ambitioner även utanför plan. En bra kille som kommer göra mycket nytta i Landskrona BoIS framöver.

Vi hälsar Edvin varmt välkommen till Landskrona BoIS och önskar honom stort lycka till i den randiga matchtröjan.