Landskrona BoIS och IK Sirius har kommit överens om en övergång för Filip Olsson. Mittfältaren lämnar därmed randigt till förmån för den allsvenska klubben med Uppsala som bas.

Filip har ett dokumenterat stort BoIS-hjärta och han har verkligen satt stort avtryck under sina år i Landskrona. Inte minst sedan comebacken 2019 och han verkligen varit en bärande kraft i detta lokala bygge.

Vi kommer heller aldrig, med betoning på aldrig, glömma målet i kvalmatchen mot Dalkurd uppe på Studenternas. Ett mål som definitivt innebar att BoIS tog sig tillbaka till elitfotbollen och det är denna arena som nu alltså blir kreatörens nya hemmaplan. Likaså alla hans drömmål som varje säsong nästan blivit till en vana.

I år har Filip fortsatt att vara en vital spelare. I år spelade han 23 matcher och på dessa producerades fyra mål och fyra assist. Statistik som alltså väckte intresse hos klubbarna högre upp i seriesystemet.

Totalt har det blivit över 100 matcher i BoIS-tröjan och vi vill verkligen passa på att tacka Filip för insatserna i Landskrona. Vi hoppas verkligen att våra vägar korsas igen längre fram på tidens ström.

Billy Magnusson om övergången

Den fjärde spelaren på tre år som vi tar från akademin/lägre divisioner till Allsvenskan. Fantastiskt roligt och detta är ju en spelare med stort randigt hjärta som nu förtjänar att ta nästa steg i sin utbildning.

Vi är jätteglada för Filips skull och stolta å föreningens vägnar att vi odlat fram ytterligare en spelare som anses vara redo för allsvensk fotboll sedan omtaget 2019.

Av dessa fyra spelare så blir detta den andra försäljningen och med BoIS-mått mätt dessutom en väldigt bra sådan. Tydligt tecken på att vi också har detta moment i oss och sådana signaler är alltid bra att sända.

Filip har gjort en imponerande resa sen han återvände till BoIS. Gjorde en bra förstasäsong 2019 och var delaktig i att vi knep kvalplatsen. 2020 var ett jättefint år för honom och han spelade en stor del i avancemanget, inte minst i matchen borta mot Dalkurd. I år har han verkligen visat, sina skador till trots, att han håller bra Superettan-klass och Filip besitter egenskaper som hör hemma högre upp i serietrappan.

Drivet med boll, förmåga att slå sin gubbe, hårt arbete, stark vilja och bra avslut – både på liggande, rullande och volley – är några av hans spetskompetenser.  

Vikten av att sälja spelare

Alla vet att det krävs ekonomi för att kunna bedriva och utveckla verksamheter. Ingenting är gratis och det är därför viktigt att kunna erbjuda en bra miljö som attraherar duktiga spelare. Försäljningar är en del av detta då intäkterna hjälper oss att hela tiden skapa en bättre fotbollsklubb, både på och utanför plan.

Vi fortsätter förbättra vår omgivning samt organisation och strävar efter att identifiera unga spelare med potential att växa i Landskrona BoIS. Dessa satsningar är ett tydligt tecken på att vi skapar bättre förutsättningar och att vi nu arbetar med längre spelaravtal ger oss ytterligare handlingsutrymme.

Om delar av övergångssumman kommer gå till nyförvärv

Grundtanken är att bygga ett ramstarkt Landskrona BoIS, både på lång och kort sikt, och att slänga dem på dyra övergångssummor är inte förenligt med vår utvalda strategi. Vi fortsätter att bygga en hållbar klubb, det är av högsta prioritet, men givetvis ska Filip också ersättas. Vi vill vara synonymt med kloka rekryteringar och har redan nu många intressanta spelare i truppen. Filip ingick i våra planer, även fast vi hade övergången på känn, och naturligtvis kommer vi arbeta med att fylla den vakans som nu uppstått.

Landskrona BoIS vill avslutningsvis passa på att önska Filip stort lycka till.