Tidigare under dagen presenterade Unicoach Akademi-certifieringen för 2021. Landskrona BoIS är en av blott två klubbar i Superettan som får fyra stjärnor för sitt arbete med akademin.  

Faktum är att bortsett från AIK och MFF är Landskrona BoIS den klubb i elitsfären som ökat sina poäng allra mest i 2021 certifiering.   

Det är ingen hemlighet att akademin betyder mycket för Landskrona BoIS. Att trösklarna är låga in till herrlagets omklädningsrum ska känneteckna klubben och som lovande, ambitiös spelare i den randiga verksamheten är detta en viktig insikt som förhoppningsvis sporrar.  

Akademichef Tobias Celedon utvecklar resonemanget 
Vi har jobbat målmedvetet under flera års tid med att stärka vår elitförberedande verksamhet, både infrastrukturen men även det sportsliga för att skapa en bättre plattform för unga och ambitiösa spelare. Detta tillsammans med en närhet och vilja från Billy, Max och Amir i A-laget att ge spelare från akademin möjligheten att träna och spela med A-laget ger oss denna framskjutna placering i årets certifiering.

Fjolårets trupp bestod till nästan 60% av spelare fostrade i vår egen akademi, en hög siffra som endast några få andra klubbar i den svenska elitfotbollen var nära att tangera. Under hösten 2021 integrerades ytterligare tre spelare i A-laget från Akademin. Talangfulla killar som nu förses med en fyrstjärnig utbildning och därmed förhoppningsvis fostras till spelare som kan hävda sig på elitnivå.  

Tobias igen 
Under 2022 görs certifieringen om och kravbilden höjs, vi har redan börjat ställa om akademin för att möta upp till dessa krav. Jag ser positivt till den höjda kravbilden då det gör att även vi måste spetsa till vår verksamhet som i sin tur bör leda till bättre spelare från akademin till A-laget.

Vi gläds åt certifieringen och har för avsikt att fortsätta arbeta stenhårt med vår akademi.   

Tycker du att Landskrona BoIS är på rätt spår med sin verksamhet? Att klubben gör rätt som satsar på akademin och därmed stärker banden till staden?

Ett sätt att legitimera detta arbete är att säkra ett medlemskap. Ju fler vi är som stöttar Landskrona BoIS, desto starkare blir produkten vi levererar.

https://landskronabois.se/arskortskampanj-2022/

Randiga tack!!!