Under söndagen spelar våra damer sin första träningsmatch för säsongen. Laget reser söderöver för match mot Åkarps IF. Avspark 13:00.

Damlaget har nyss avslutat sin andra träningsmatch och bortsett från internmatchen förra helgen är detta alltså försäsongens första riktiga test.

Åkarp spelade också i division 4 under fjolåret men lyckades avancera till trean. Laget slutade tvåa i tabellen, endast slagna av Klågerup som slutade etta på grund av bättre målskillnad. ÅIF vann 14 matcher och förlorade endast två under 2021 och avancemanget var av den anledningen synnerligen välförtjänt.

I det offensiva ledet öste Sofia Landau in mål. På 10 matcher gjorde hon hela 26 pytsar. 2,6 mål per match är inget annat än makalöst bra. Även Jeliza El Joulanis 17 på tolv är enastående starkt. Två offensiva krafter som självfallet utgör en inspirerande utmaning för BoIS-försvaret.

För Landskronas del är matchen en naturlig fortsättningen av försäsongen. Många nyförvärv har anslutit och att ge dem speltid, och därigenom anpassa spelarna till lagets spelsätt, är så klart både viktigt och nyttigt.

Under den senaste veckan har laget fortsatt träna på de grundläggande principerna, men också involverat en hel del fysmoment.

Vi ser fram emot matchen, hoppas att vinden inte blir lika farlig som prognosen visar och önskar laget stort lycka till.