Landskrona BoIS och Bologna FC har kommit överens om en utlåning av mittbacken Alec Brandt Erlandsson. Den unga begåvningen lämnar därmed Skåne till förmån för den italienska Serie A-klubbens Primavera-lag.

Avtalet löper över sex månader och därefter finns det en möjlighet för Bologna att köpa loss Alec.

Alec skrev A-lagskontrakt i slutet på 2020 efter att ha visat framfötterna i akademin. Stora delar av fjolåret spolierades av skador men ynglingen är nu tillbaka efter sin rehabilitering. Vi hoppas att han kan fortsätta på den vägen i sin nya miljö.

Billy Magnusson om övergången

Vi har en tuff konkurrenssituation på mittbackspositionerna och när denna möjlighet dök upp kände vi, utifrån förutsättningarna, att detta lån på sex månader var ett bra alternativ för Alecs fortsatta utveckling.  

Om sex månader gör Bologna en utvärdering och vi är då färdiga med alla tänkbara scenarier. Därför känns vi oss belåtna med upplägget och det finns ett samförstånd, både sportsligt och ekonomiskt, mellan oss och italienarna.

Landskrona BoIS kommer löpande att följa upp Alecs situation i Norditalien och vi önskar honom stort lycka till med detta äventyr.

Ciao Alec