Försäsongens fjärde träningsmatch står för dörren och denna gång hälsar vi Trelleborgs FF välkomna till Landskrona IP. Avspark 13:00 i morgon lördag.

En intressant kamp på många vis. Utöver att vi möter en seriekollega för första gången denna vinter är det också genrepet inför gruppspelsmatcherna i Svenska Cupen. Dessutom det första Skånederbyt.

TFF är ett gediget fotbollslag som går in i säsongen med ambitioner att tillhöra toppen av Superettan. Till den premiären återstår det dock knappt två månader men då även Trelleborg kvalificerat sig för cupen kan vi förvänta oss ett slagkraftigt blått gäng.

Även på Söderslätt har det ömsats en del skinn. På pluskontot hittas exempelvis Bödvar Bödvarsson, som anlänt från Olympia i Helsingborg, Liam Olausson, som hämtats från IFK Norrköping, och finska mittbacken Mikko Viitikko som anslutit från FC Lahti. På minuskontot hittas tidigare BoIS-spelare Fredrik Liverstam men hur hans framtid på fotbollsplan ser ut är dolt i dunkel. Petar Petrovic, TFF:s stora succéspelare, har förvisso inte lämnat men råkade ut för en tråkig långtidsskada i slutet på förra säsongen. Han är således inte tillgänglig på ett tag och vi önskar honom snabb rehabilitering.

Det ska ju också nämnas att målvaktstränaren Thomas Kozma anslutit till Landskrona BoIS från just TFF. Även Alexander Tengryd har lämnat sin roll som assisterande för samma uppdrag fast i IFK Göteborg. Han har i sin tur ersatts av Stefan Jacobsson, som tränade GAIS under 2021.   

För Landskronas del hoppas vi studsa tillbaka efter förra helgens mindre lyckade insats mot B93. Ett uppvaknande enligt Max Mölder och förhoppningen är så klart att laget får utlopp för den frustrationen i helgens match.

Jacob Blixt och Oscar Petersson är indisponibla till helgens match.

Övriga spelare är tillgängliga och dessutom gör Adam Egnell debut i den randiga tröjan. Att bevittna nyförvärv för första gången är alltid lite extra intressant och vi önskar mittfältaren lite extra lycka till.

Matchen spelas på konstgräset och det är gratis inträde till detta Skånederby. Dessutom har vi både shop och kiosk öppen.

För den som ändå önskar betala inträde går det bra att swisha en slant till 123 2200 152 men detta är frivilligt.

Vår årskortskampanj rullar på under hela februari och vi uppmuntrar så klart alla randiga supportrar att hoppa på detta erbjudande. Årskort från 500 kronor.

Mer info här:

https://landskronabois.se/arskortskampanj-2022/