Landskrona BoIS spelade 3–3 i matchen mot BP. Randigt svarade för en gedigen insats i mötet mot Bromma-gänget, hade ledningen med 3–1 med tio minuter kvar men råkade ut för en tung reducering som sedan följdes upp av en ännu tyngre kvittering.

Både surt och lite onödigt, inte minst med tanke på att prestationen i stort tillhörde en av årets allra bästa.

Det var dock BP som skulle ta ledningen i matchen, efter en snabb omställning. Där och då kändes målet lite orimligt, det var BoIS som styrde och skapade mest inledningsvis.

Gästernas ledningsmål skulle dock få hemmalaget att tända till lite extra. Det skulle inte dröja mer än ett par minuter innan kvitteringen kom. Jacob Blixt slog ett perfekt inlägg som Linus Olsson stötte vidare i mål. Anfallarens femte mål på de två senaste matcherna.

Strax därefter kom nästa BoIS-pyts. Melker Heier snappade upp en rensning efter randig hörna och slog ett perfekt inlägg mot Johan Rapp, placerad vid den bortre utposten. Mittbacken fick till en elegant träff med pannan, bollen seglade över målvakten och vidare in vid bortre stolpen. Mycket snyggt och stor glädje på IP.

Sista kvarten var bortalagets bästa period på matchen. De skapade förvisso inte så mycket men hade ändå ett relativt solitt tryck mot Landskronas mål.

Rättvis randig uddamålsledning i paus.

Inledningen på andra var ganska jämn men det var BoIS som skapade klarast målchanser. Johan Rapp var nära att bli osannolik tvåmålsskytt men hans nick efter en hörna tog klockrent i ribban och ut. Osis.

Tio minuter in i den andra akten kom ändå utdelningen. BoIS var framgångsrika i pressen, tvingade BP till bolltapp i eget straffområde. Jesper Strid slog ett inlägg som rensades bort av en svartröd försvarare men bollen snappades upp av Adam Egnell.

Mittfältaren avslutade på ett tillslag och bollen placerades strax intill målvaktens högra stolpe. Otagbart. Egnells tredje mål för säsongen och Landskrona IP kände nu stor vittring.

Inte särskilt märkligt med tanke på att randigt kontrollerade matchbilden med stor järnhand. BP lyckades inte få till ett tryck mot BoIS-målet och det kändes verkligen som att hemmalaget skulle gå mot en ny skön trepoängare. Tji fick vi.

Efter en taktisk omdisposition av BP, lite mer fysiska spelare byttes in och strategin blev därmed att slå in lite längre bollar mot det randiga straffområdet, skulle gästerna ta sig tillbaka in i matchen.

Med tio minuter kvar att spela lyckades Brommapojkarna reducera. Ett långt inkast, rabalder i straffområdet och sedan ett avslut som Kaddoura i målet var chanslös på.

I den sista ordinarie matchminuten kom också kvitteringen. Målet var nästan identiskt med reduceringen. Långt inkast, duellspel och sedan ett avslut på volley som gick i mål via ribban.

Oerhört försmädligt.  

Självfallet förbyttes den glada stämningen på IP mot frustration och besvikelse. Fotboll väcker känslor med allt vad det innebär.

Insatsen var dock ett nytt stort steg i rätt riktning och BoIS fortsätter därmed att sätta sina prestationer. Framåt har det lossnat rejält och Billy Magnusson var, den snopna avslutningen till trots, ändå tillfreds med sina mannar.

”Vi visste att det var BP:s första match på gräs och valde därmed att pressa dem lite högre. Det föll väl ut. Vi hanterade deras ledningsmål väldigt bra genom att köra på utan att gräma oss för mycket.”

En bra match mellan två spelande lag som vill skapa på egna egenskaper. BP:s förändring av arbetssätt i slutet föll väl ut och det är så klart frustrerande att vi inte vinner matchen. Sett till prestationen finns det mycket gott att ta med sig. Så klart två förlorade poäng men sett till säsongsinledningen fortsätter vi ändå att gå i rätt riktning.”

För Landskrona BoIS fortsätter det intensiva matchandet. Härnäst reser laget till Bravida Arena, där väntar Utsiktens BK. Avspark 19:00 på onsdag.

På söndag avslutar vi denna matchhaglande period med himmamatch mot IK Brage.

Vi önskar tacka alla som tog sig till Landskrona IP denna söndag. Hoppas vi ses till helgen igen. Vi vill också tacka vår matchvärd, HSB.

Vinnare 50/50-lotteriet

Lottnummer: 4040

Foto
  • Bildbyrån