Det täta matchandet fortsätter för våra pågar, redan på onsdag kväll är det dags för en ny Superettan-omgång. Denna gång reser Landskrona i riktning mot Hisingen, närmare bestämt Bravida Arena, där Utsiktens BK tar emot. Avspark 19:00.

Den initierade har pejl på att ”Kiken” normalt sett spelar på klassiska Ruddalen men arenan, som dög för Allsvenskan under den senare delen av 90-talet, anses numera inte klara de kriterier som krävs för elitfotboll. Därmed blir det 30 bortamatcher för UBK denna säsong.

En verklighet laget verkar ha funnit sig till rätta med. Nykomlingen har nämligen fått en finfin start på säsongen. Inför onsdagens omgång ligger laget sjua i tabellen med fyra segrar och tre förluster. Tolv inspelade poäng alltså.

Senast förlorade Utsikten borta mot J-Södra. En målrik historia som slutade 5-2 till hemmalaget på Stadsparksvallen. I den matchen tvingades Jesper Brandt syna det röda kortet vilket innebär avstängning mot Landskrona BoIS.

Framåt har Karl Bohm fått en imponerande start på säsongen med fem mål på sju matcher. Anfallaren spottade in mål i ettan under fjolåret och det är så klart alltid lite extra skönt att bollarna fortsätter trilla in trots att motståndet numera är bättre.

”Kiken” har så klart rustat inför säsongen men den i laget som är roligast att nämna, sett ur ett BoIS-perspektiv, är ändå Jakob Hedenquist som är bror till vår Erik Hedenquist. Tyvärr är BoIS-försvararen avstängd och missar därmed brödramötet.

I BoIS-lägret har den värsta besvikelsen efter poängtappet senast nu lagt sig. Insatsen mot BP var ytterligare ett rejält steg framåt och det finns mycket positivt ur matchen värt att bygga vidare på.

Erik Pärsson är fortfarande sjuk och saknas därmed i truppen. Jacob Blixt tvingades utgå mot Brommapojkarna och är inte tillgänglig mot Utsikten. Förhoppningen är i spelbart skick till helgen. Allen Smajic har nyss kommit hem från sitt landslagsläger och vilas därför också. Sedan tidigare är både Albin Linnér och Oscar Petersson borta på grund av skada. Båda spelarna är dock med i vissa kollektiva bollövningar vilket bådar väldigt gott.

På pluskontot har vi Edvin Dahlqvist som är disponibel efter sin sjukdom.

Truppen: Amr Kaddoura, Hampus Pauli, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Linus Olsson, Melker Heier, Ousmane Diawara, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Nikola Ladan, Viktor Ekblom.

Max Mölder om den stundande utmaningen

Det är ett starkt kollektiv som känner tilltro till deras förmåga så det blir en ny prövning. Vi ska fortsätta spela som vi gjort på senare tid med intensitet, hög press samt fylla på med spelare i boxen. Jag tycker att vi har hittat ett annat lugn och mod nu.

Vi gjorde en mycket stark insats senast, en av de bättre vi gjort under våra år i Landskrona BoIS. Att vi sedan tappar två mål i slutet måste vi så klart dra lärdom av samtidigt som det faktiskt händer ibland.

Avspark 19:00 på Bravida Arena. För den som inte är på plats sänds matchen på Discovery+.