Landskrona BoIS hälsar Erik Edman välkommen till klubben i rollen som Sportchef på herrsidan. Erik kommer närmast från ett huvudtränaruppdrag i Hittarps IK men är så klart också vida känd på nationell nivå för sina insatser som aktiv spelare. Dels i landslaget, dels i sin utlandskarriär i klubbar som Tottenham, Rennes och Heerenveen.

Klubben för en dialog med Hittarp och Erik när exakt tillträdesdatum sker. Vi har en ambition att Erik ska tillträda inom kort men har stor respekt för att HIK befinner sig mitt i säsong och därmed behöver lite tid med att hitta en ersättare.

Klubbchef Michel Ekberg om tillsättningen av Erik Edman

I en bra rekryteringsprocess med bred förankring internt var den samlade bilden att Erik Edman stack ut som den tydligaste kandidaten att fortsätta utveckla Landskrona BoIS utifrån de vägval vi gjort.

Vi ska vara en förening som har en kvalitativ miljö för spelare att utvecklas samt prestera i. Vi vill värna om den identitet vi byggt med företrädesvis yngre spelare med potential. Jag är övertygad om att Erik Edman är rätt person att utveckla den strategin samt förädla den på ett sätt som både ger utväxling i prestationer och resultat.

Eriks meriter som spelare behöver ingen närmare presentation, de talar för sig själv. Som huvudtränare för Hittarps IK har han tagit upp laget från division 3 till division 2 och där fått en bra start på säsongen med fyra segrar och tre förluster.

Erik har också varit öppen i olika sammanhang med att han är imponerad av den lokala identitet som Landskrona BoIS, främst genom Billy och Max, implementerat de senaste åren.

Det finns en stor samsyn i hur arbetet ska se ut framgent och Landskrona BoIS är övertygade om att Erik Edman kommer spela en central roll i vår randiga ambition att fortsätta ta positiva kliv framåt.

Vi hälsar honom varmt välkommen till Landskrona BoIS.

Frågor rörande rekryteringen sker till klubbchef Michel Ekberg, 0731-28 71 29.

Se intervjun med Erik Edman här nedan.