Landskrona BoIS spelade 2-2 med Utsiktens BK på Bravida Arena under gårdagskvällen.

Gästerna fick en drömstart genom att ta ledningen redan efter ett fåtal minuter. Då hade BoIS, för kvällen iklädda sitt Skåneinspirerade reservställ, redan vaskat fram ett par kvalitativa målchanser.

Öppningsmålet var mycket vackert. Filip Ottosson vann boll på Utsiktens planhalva och smekte sedan fram bollen till Adam Egnell. Mittfältaren mötte passningen på volley och gjorde därmed sitt fjärde mål denna säsong.

Att lyckas omvandla spelövertaget till mål är alltid skönt och efter den inledningen såg det väldigt ljust ut.

”Kiken” skulle dock vakna till liv betänklig därefter. I matchminut åtta kom också kvitteringen. En tumultartad situation där BoIS hävdade att bollen var ute. Domaren blåste dock inte av spelet och på det efterföljande friläget kom också kvitteringen.

Därefter hade hemmalaget visst övertag och med knappa halvtimmen spelad skulle man också ta ledningen. Jakob Hedenquist, bror till vår Erik, nickade in en hörna och fastställde därmed den första halvlekens slutresultat. Linus Olsson hade förvisso en gyllene kvitteringsmöjlighet bara sekunder efter 2-1-målet men målvakten i Utsikten gjorde en svettig benparad. Osis.

Efter paus öste Landskrona på med full kraft för att ta sig tillbaka in i matchen. Utsikten tvingades till försvarsspel medan BoIS tryckte på. Linus Olsson hade en boll i mål, på nick, men linjedomaren valde at blåsa av för offside. Väldig nära.

Till slut skulle den välförtjänta kvitteringen komma. Inhoppande Viktor Ekblom agerade poängräddare efter en fin framspelning av Melker Heier. På det efterföljande friläget gjorde anfallaren inget misstag när han iskallt rullade bollen vidare i mål.

Då återstod det tio minuter kvar av matchen. Det skulle dock inte bli några fler mål denna afton på Hisingen, matchen slutade 2-2 och sett till det som utspelades på konstgräset så var resultatet rättvist.

Billy om insatsen

– Vi är tydliga oavsett hemma- eller bortaspel. Tidigare, när vi kom in en negativ trend, hade vi en tendens att se ängsliga ut. Sådana signaler ser man inte här och det är jätteviktigt för oss. Det visar att vi börjar få ihop gruppen ordentligt.

Femte raka matchen med BoIS-poäng och den sviten ser vi gärna förlängas en bra bit framöver. Två omgångar återstår innan sommaruppehållet tar vid.

Härnäst är det Landskrona IP som gäller. Söndag klockan 13:00 är det som gäller och vi hälsar då serieledande IK Brage välkomna till Skåne.

Sista hemmamatchen på ett tag och vi hoppas så klart att många sluter upp bakom randigt och därmed hjälper laget att ta nya kliv uppåt i tabellen.

Biljetter införskaffas:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/49?S=0