Vårsäsongens sista hemmamatch väntar och denna gång gästas vi av IK Brage. Avspark 13:00 i morgon söndag.

Landskrona BoIS har en stigande formkurva med fem matcher utan förlust. Insatserna sitter allt bättre och det skänker så klart arbetsro efter den knackiga säsongsinledningen.

Härnäst väntar en ny tuff uppgift. Brage har startat upp säsongen väldigt lovande och ligger tvåa i tabellen inför omgången. 17 inspelade poäng, fem segrar, två kryss och blott en förlust gör att laget för tillfället innehar en placering som leder till Allsvenskan utan att passera kval.

I den senaste matchen mot Dalkurd delade lagen ”broderligt” på poängen. Matchen förblev mållös. I offensiv väg har målskyttet främst fördelats på Joakim Persson (fyra mål), Douglas Karlberg (tre mål) och Niklas Söderberg (tre mål). Den sistnämnde är avstängd på söndag och Karlberg gick av mot Dalkurd med en befarad lårskada. Huruvida han är spelbar eller inte låter vi vara osagt.

Brage är ett av totalt nio Superettan-lag som har artificiellt underlag på sin hemmaplan. Nu kommer dalmasarna ner till den skånska grönskan och kanske att det spela en viss roll för matchens utgång.

Landskrona BoIS fick med sig en poäng i senaste omgången mot Utsikten. Viktor Ekblom hoppade in och räddade en pinne genom att förvalta ett friläge efter fin Melker Heier-framspelning.

Sedan Utsikten-matchen har Erik Pärsson frisknat till från sin sjukdom, Erik Hedenquist återvänt från sin avstängning, Jakob Blixt rehabiliterat färdigt och Allen Smajic återvänt efter sitt landslagsläger. Viktor Ekblom saknas på grund av sjukdom och Oscar Petersson och Albin Linnér är fortfarande indisponibla.

Billy och Max står inför en härlig konkurrenssituation och följande spelare har tagit ut i morgon.

Trupp: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Linus Olsson, Melker Heier, Erik Hedenquist, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Jacob Blixt.

Avspark 13:00 och vi hoppas att många tar tillfälle i akt att göra matchen till en upplevelse för hela familjen. Alla barn i åldrarna 0-7 går alltså in gratis på ståplats i vuxet sällskap som har biljett.

Biljett inhandlas här:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/49?S=0

Billy Magnusson inför matchen:

Jag vill att vi fortsätter bygga vidare på det som gett oss poäng i de fem senaste matcherna. Det finns fortfarande delar i matcherna som vi behöver utveckla, så kallade skönhetsfläckar, men vi har mycket positivt väl värt att fortsätta utveckla.

Framåt gör vi mycket mål och det är positivt, men vi släpper in lite väl många också.

Genom att minimera misstagen, få upp självförtroendet och bli lite bättre i vårt beslutsfattande hoppas vi kunna hålla tätt bakåt.

Matchens vara