I derbyt på Vångavallen delade Skånelagen på poängen. Matchen slutade 1-1 efter att Trelleborgs FF kvitterat i matchens sista skälvande minuter. Oerhört surt att inte resa hem till Landskrona med samtliga poäng, speciellt med tanke på att BoIS inte kom upp i samma höga standard som senast, men vi gläds åt att di randige fortsätter att vara väldigt svårslagna.  

Som alltid i Trelleborg är blåsten en faktor att ta hänsyn till. I första halvlek hade gästerna vinden i ryggen och lyckades därmed förlägga delar av spelet på TFF:s planhalva.

Hemmalaget försökte i sin tur pressa BoIS högt upp i banan för att på så vis vinna boll och sedan ställa om. Vid ett par tillfällen lyckades man med denna manöver med Landskrona hade totalt sett god kontroll.

Matchens första målchans skapades i den 20 minuten. BoIS ställde om efter en fast situation och Robin Dzabic friställde Melker Heier som avlossade bössan strax utanför straffområdet. Avslutet gick dock en bit över och hotade således aldrig målvakten i TFF-målet.

Med tio minuter kvar att spela av den första akten kom hemmalagets gyllene målchans. En TFF-spelare fälldes i straffområdet och domaren valde att blåsa för straff.

Väl där gjorde Amr Kaddoura en enastående räddning och säkerställde därmed att BoIS var kvar i matchen.

Även randigt skulle få ytterligare en bra möjlighet innan paus. Linus Olsson kom loss i straffområdet och gick på skott från relativt nära håll. Avslutet täcktes dock av en hemmaspelare.

Mållöst i paus.

I andra halvlek bytte BoIS in Erik Pärsson på anfallet och detta skulle visa sig ge frukt.

TFF styrde mycket av spelet efter halvtidsvilan och vaskade fram flertalet hörnor och frisparkar. BoIS hade dock god kontroll på situationerna. Allra närmast kom hemmalaget på en frispark men Kaddoura gjorde en ny fin räddning.

20 minuter in i andra halvlek kom det första målet och det var alltså Landskrona BoIS som skulle ta ledningen. Erik Pärsson slet sig fri, kombinerade med Linus Olsson och gjorde inget misstag på det efterföljande friläget.

I den stora, elektriska bortaklacken utbröt vilda glädjescener.

Därefter fortsatte Trelleborg att trycka på men kom aldrig till några riktigt heta målchanser. Istället var det BoIS som var nära att utöka sin ledning. En fin omställning med Edvin Dahlqvist, Jacob Blixt och Linus Olsson. Blixt hittade till sist Olssons panna men nicken gick millimeter utanför den bortre stolpen. Väldigt nära.

I den 90 minuten kom så kvitteringen, en TFF-spelare vände sig fri i BoIS straffområde och fick på ett otagbart skott vid den första stolpen.

Strax därefter blåste domaren av tillställningen och att tappa poäng på det sättet är så klart fruktansvärt bittert.

Detta var alltså den sista matchen för våren och BoIS har nu tagit poäng i de senaste sju matcherna. En svit vi gärna ser fortsätta.

Först väntar dock ett uppehåll om några veckor. Den 27 juni är vi tillbaka igen och då hälsar vi Örebro SK välkomna till Landskrona IP.

Avslutningsvis vill vi tacka alla som stöttat BoIS under våren. Stödet är fantastiskt och att få avsluta med så kompakt support på Vångavallen värmer den randiga själen.

Hoppas att vi ses igen mot ÖSK.