Landskrona BoIS hälsar Emil Lindman välkommen till klubben. Han återvänder nu till randigt efter en fyra år lång sejour i Malmö FF. Övergången är permanent och avtalet sträcker sig över 2025. Han är spelklar från den 15 juli men det pågår en dialog med MFF om att kunna få loss honom på lån redan nu.  

Lindman är uppväxt i Häljarp, gick över till BoIS vid 12 års ålder och efter tre år i randigt valde han att fortsätta utbildningen i MFF. Nu är det alltså dags att kliva tillbaka till våra nejder och vi gläds åt att relationen återupptas. Emil kommer bära tröjnummer 24. 

Klubben håller så klart alltid ett vakande öga på tidigare randiga spelare och när stjärnorna står rätt tillför det en extra krydda med så kallade ”hemvändare”. 

Emil är inget undantag och förhoppningen är att den spelskickliga spelaren ska kunna konkurrera om en startplats redan efter uppehållet. 

Emil är född 2003 och har sin ringa ålder till trots hunnit samla på sig rutin från seniorfotboll i Malmö FF, både i Svenska Cupen och i träningsmatcher. Han har också spelat för di blåe i UEFA Youth League. 

Framöver är det randigt som gäller och vi ser mycket fram emot att se förstärkningen i den randiga matchtröjan. 

Billy Magnusson om nyförvärvet

Emil styrkor är hans spelförståelse och teknik. Han är bra på att göra sig spelbar samt bryta linjer med sitt passningsspel. Under åren i Malmö FF har Emil växt till sig fysiskt samt fått erfarenhet med bra matcher på högsta nivå, både nationellt och internationellt. Under åren i BoIS akademi spelade han mittfältare, i MFF har han mestadels spelat i backlinjen och i vår miljö ser vi att han kommer vara användbar på många positioner. 

Det blir spännande att se hans fortsatta utveckling hos oss.