I morgon fredag är det dags för ny omgång i U21-serien. IFK Värnamo gästar Landskrona IP och matchen är också ett litet genrep inför återstarten av Superettan. Detta innebär att både BoIS och Värnamo mönstrar starka lag.

U21-versionen

BoIS har inlett säsongen lite knackigt och inför matchen mot Värnamo befinner sig laget i tabellens nedre skikt. Endast en poäng på fem inspelade matcher men poängen är inte det viktigaste i just denna serie. För Värnamo har det gått lite, med betoning på lite, bättre. Fyra poäng på sex matcher.

Senast förlorade laget hemma mot Halmstad med 2-1. Det lär däremot vara ett helt annat lag som kommer till Landskrona IP i morgon.

A-lagsversionen

Värnamo är ju numera en allsvensk klubb. Laget svarade för en fantastisk prestation under fjolåret och vann också Superettan. I landets högsta serie har smålänningarna fortsatt att uppträda entusiastiskt och efter tio spelade omgångar är laget på säker mark. Tolv inspelade poäng innebär att Värnamo har sex poäng ner till negativ kvalplats och det är ju imponerande som nykomling.

Inför säsongen plockade Värnamo in Marcus Antonsson från Halmstad och prestigeförvärvet har verkligen varit en lyckoträff. Fem mål på tio matcher är starka papper och den målskörden räcker till en delad andraplats i skytteligan.

Oscar Johansson är en annan spelare som är viktig för att det offensiva spelet ska kugga i. Tre målgivande passningar har kommit från hans fötter hittills.

Under fjolåret vann BoIS i hemmamötet, som också var premiären, men Värnamo tog i sin tur revansch hemma på Finnvedsvallen.

Robin Dzabic är en annan gemensam nämnare. Anfallaren var med och tog upp smålänningarna till Allsvenskan men anslöt som bekant till Landskrona BoIS inför säsongen. Robin är dock sjuk och saknas därför i morgon.

Ytterligare ett par spelare saknas på grund av sjukdom och dessutom har vi småkänningar på några som därmed vilar. Melker Jonsson är däremot med och gör således randig debut. Spännande.

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, Erik Pärsson, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Nikola Ladan, Allen Smajic, Viktor Ekblom, Jakob Blixt, Sam Hegdal.

Avspark 16:00 inne på A-plan och liksom i onsdags är det fri entre, vi håller sittplats öppen och det finns möjlighet att handla från ett lite smalare utbud i kiosken.

Vi kommer dessutom att livesända matchen till självkostnadspris. För att kolla via stream klickar du vidare på länken nedan:

https://play.spiideo.com/games/91b3f529-ef4f-437c-8a7f-0d1b825ad5ec