Landskrona BoIS tog en stark seger i gårdagens möte med IFK Värnamo. Matchen slutade 1-0 till randigt som svarade för en väldigt stark prestation, inte minst försvarsmässigt.

Gästerna kom med ett starkt manskap och i första halvlek ägde laget mycket boll. BoIS låg i sin tur rätt i försvarsspelet och stack sedan emellan så fort tillfälle gavs.

Det var också randigt som skapade matchen första läge. Företagsamme Ousmane Diawara slet sig fri men avslutet tog i insidan av stolpen och ut. Oturligt värre.

Även Värnamo skulle få ett gyllene måltillfälle, från straffpunkten. Amr Kaddoura lyckades dock rädda, och tog därmed den andra straffen i rad. En trend vi gladeligen ser fortsätta.

Mållöst i paus.

BoIS fick en pangstart på andra halvlek. Hemmalaget tog nämligen ledningen tämligen omgående. Jacob Blixt slog en perfekt hörna som inhoppande Erik Hedenquist knoppade in.

Landskrona hade betydligt mer att säga till om efter halvtidsvilan och vaskade fram en handfull anfall som med lite större skärpa kunnat resultera i ytterligare mål.

Även Värnamo skapade ett par lägen men Amr Kaddoura tillsammans med försvaret avvärjde samtliga offensiva försök.

Matchen slutade således 1-0 till BoIS som tog ett rejält kliv framåt jämfört med prestationen mot Åstorp. Detta var också säsongens första seger i U21-serien.

Med tanke på att laget gäckats av sjukdom och småskador har det roterats för lite i matcherna. Laget har nu en ledig helg och på måndag är det full fokus på omstarten av Superettan, hemma mot Örebro SK.

I matchen gjorde Melker Jonsson debut i den randiga matchtröjan. Försvararen svarade för en genomsolid insats. Även Sam Hegdal, som nyss skrivit avtal med BoIS, kom in i matchen och visade upp sig för sin hemmapublik i en knapp halvtimme.

Stort tack till alla som följde BoIS, både på plats och via den digitala livesändningen.