Efter det rekordtidiga sommaruppehållet är kulan äntligen i luften igen i morgon kväll. Omstarten av Superettan äger rum på Landskrona IP, avspark 19:00 och för motståndet svarar Örebro SK.

Inför matchen kommer vi också uppmärksamma att det är 50 år sedan titeln i Svenska Cupen. Guldhjältarna är på plats och vi hoppas att Landskrona unisont sluter upp bakom laget från 1972 och ger dem en rejäl hyllning.

Örebro är ett klassiskt lag, liksom Landskrona BoIS, och sådana är alltid lite extra roliga att mäta krafterna med. Nu var det dock ett tag sedan båda lagen beträdde samma plan samtidigt och vi ser fram emot att hugga tänderna i Närkingarna.

ÖSK har mestadels huserat i Allsvenskan i modern tid men under fjolåret var degraderingen till Superettan ett faktum. Det inledande halvåret har inte varit fritt från kontroverser, bland annat fick nye tränaren Joel Cedergren gå redan efter första omgången. Tidigare sportchefen Axel Kjäll tog över ansvaret som huvudtränare och har fortsatt på det spåret under resten av säsongen.

Sportsligt har det gått okej för laget som nog ändå önskar en högre tabellplacering sett till förväntningar, resurser och allt det där. Inför omgången ligger Örebro åtta i tabellen, fem poäng fler än BoIS. En randig seger hade således inneburit att glappet laget emellan täpptes till ordentligt.  

I de offensiva leden har Noel Milleskog utmärkt sig allra mest, i alla fall målmässigt. Tre noteringar har han på tio spelade matcher. Rutinerade Jiloan Hamad har två mål och tre assist och måste så klart alltid hållas under uppsikt. I övrigt rymmer truppen gott om namnkunniga spelare med rutin från Allsvenskan.

ÖSK reser till Skåne utan avstängda Niclas Bergmark och David Seger.

I Landskrona har det nu gått sju raka seriematcher utan förlust. Förvisso något kryss för mycket men sviten skänker ändå grundtrygghet. Förhoppningen är så klart att fortsätta vara svårslagna och därmed ta sikte uppåt i tabellen.

BoIS tvingas undvara Melker Heier som fick sin tredje varning borta mot Trelleborg. Albin Linnér är fortfarande inte tillgänglig efter sin skada. Han har dock börjat träna desto mer med laget. Även Alexander Tkacz är indisponibel då han har bryderier med en vad.

Erik Hedenquist är tillbaka efter sin avstängning och nyförvärvet Melker Jonsson gör sitt första framträdande i en randig Superettan-trupp.

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Robin Dzabic, Linus Olsson, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Viktor Ekblom, Jacob Blixt.

En tredjedel av säsongen har bara spelats, 20 matcher återstår så det ska bli oerhört inspirerande att puffa igång maskineriet igen.

Biljetter till matchen införskaffas här:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/50?S=0

Inför matchen har vi gott om aktiviteter på IP med fotoutställning, Jonas Olsson i medlemstältet och Turbo för våra yngre BoIS:are.

Medlemstältet öppnar 17:00 och vi kommer ha brittiskt musiktema.

Våra matchvärdar är:

SWEP

Teamab

Hemköp Ljungbyhed