Landskrona BoIS fick en pangstart på höstsäsongen. Hemma på IP besegrades Örebro SK med 2-1. Ousmane Diawara gav randigt ledningen, Örebro kvitterade innan paus men Jesper Strids mål i matchminut 56 skulle visa sig vara tillräckligt för att samtliga poäng skulle stanna i Landskrona.

Segern innebär att BoIS nu gått obesegrade i åtta raka omgångar. En svit vi gladeligen ser fortsätta under en lång tid framöver.

Det var också hemmalaget som kom ut allra bäst. Med ett variationsrikt passningsspel tvingade randigt ner ÖSK på egen planhalva. I matchminut 18 skulle utdelningen också komma. Filip Ottosson kom rättvänd, såg att Diawara sprang på djupet, och slog en kliniskt perfekt passning.

På det efterföljande friläget rundade anfallaren ÖSK-målvakten och slog sedan in bollen från snäv vinkel. Diawaras första mål i Superettan var oerhört förlösande.

BoIS fortsatte att trumma på och hade goda möjligheter att utöka ledningen. Johan Rapp, Jesper Strid och Erik Pärsson höll alla sig framme men bollen ville inte förbi mållinjen.

Med kvarten kvar att spela skiftade matchbilden om. ÖSK fick alltmer att säga till om och mycket av detta berodde på den kvittering som inträffade i minut 31. Ett Örebro-avslut strax utanför straffområdet som får en vobblande bollbana. Kaddoura i mål lyckas rädda skottet men boxar den olyckligt på en framrusande ÖSK-spelare som nästan på reflex nickar bollen i mål.

Med tanke på matchbiden kom kvitteringen som en liten chock.

Under resterande del av första 45 var det Örebro som hade kommandot. Hög press gav BoIS lite bryderier och man fick inte ordning på spelet. ÖSK skapade förvisso inga målchanser men hade betydligt mer att säga till om ute på fältet.

Den första halvleken slutade 1-1.

I paus verkade BoIS ha skakat av sig den avslutande kvarten från akt ett. Återigen fattade laget tag i taktpinnen och den släppte man inte på resten av matchen.

Tio minuter in i den avslutande halvleken kom också ledningsmålet. Fint passningsspel som avslutades med att Camil Jebara hittade Jesper Strid till höger i straffområdet. Ytterspringaren avslutade på ett och skottet var otagbart för målvakten i Örebro.

BoIS matade på för ytterligare mål och vaskade fram en handfull högoktaniga målchanser. Dessvärre lyckades man inte förvalta dessa och av den anledningen blev avslutningen onödigt spännande.

Den här kvällen, som inleddes i sommarhetta och avslutades i hällregn, var det dock ingen fara på taket. Örebro mäktade inte med någon större anstormning och hemmalaget hade således full kontroll på händelseförloppet.

Matchen slutade med randig hemmaseger och efter fyra raka kryss var det så klart oerhört förlösande med en efterlängtad trepoängare. Inte minst efter det fyra veckor långa uppehållet.

För Landskrona BoIS väntar ny omgång på lördag. Laget reser till Studenternas i Uppsala för match mot Dalkurd. Avspark 15:00

Avslutningsvis önskar vi också tacka alla som var på plats under måndagskvällen. Våra guldhjältar från 1972 fick en fin hyllning och vi hoppas att fotoutställningen togs emot på ett positivt sätt.

Också stort tack till våra matchvärdar SWEP, TEAMAB, Hemköp Ljungbyhed och Ohlssons.

Foto
  • Bildbyrån