Landskrona BoIS tog sin andra raka seger i den ansträngande bortamatchen mot Dalkurd FF. Randigt vann med 1-0 och resultatet innebär att randigt nu är obesegrade i nio raka matcher. Fantastiskt.

Ousmane Diawara var den som gjorde matchens enda mål och därmed gjorde anfallaren mål för andra matchen i rad.

BoIS inledde matchen klart bäst och fick tidigt ett visst övertag på Dalkurd. På konstgräset spelade gästerna ut stora delar av registret och fick därmed sin motståndare långt ner på egen planhalva.

Målet skulle också komma redan i matchminut 13. Bra slagen frispark av Egnell, målvakten i Dalkurd krockade med en medspelare och tappade bollen, Viktor Ekblom slog den mot mål och via ett hemmaben hamnade den hos Ousmane Diawara som från mycket nära håll rakade bollen vidare i mål. Tumultartat och väldigt, väldigt härligt.

Efter ledningsmålet förändrades matchbilden en aning. BoIS fokuserade på att ligga rätt i sina positioner medan Dalkurd tryckte på för att komma tillbaka in i matchen.

Taktiken innebar att BoIS fick goda möjligheter att gå på omställningar. Dessvärre lyckades laget inte ta tillvara på dessa möjligheter.

Dalkurd i sin tur kom till ett par halvfarligheter men Amr Kaddoura stod stadigt i målet och räddade skotten som kom i hans riktning.

Den första halvleken slutade 1-0.

Efter paus fortsatte Dalkurd att äga mycket boll men laget hade förtvivlat svårt att komma till målchanser. BoIS uppträdde oerhört solitt och hade inga större bekymmer med att avväpna sin motståndare.

Vid alla potentiella farligheter var där hela tiden ett BoIS-ben framme och avvärjde situationerna.

Det istället Landskrona som skapade farligast även i andra halvlek. Nyförvärvet Melker Jonsson svarade för en snygg soloräd och kom till ett vasst avslut som Dalkurds målvakt lyckades rädda genom en svettig aktion.

På övertid fick gästerna dessutom straff efter att Robin Dzabic fällts. Melker Heier klev fram men avslutet gick dessvärre en bit över.

Denna gång spelade straffmissen ingen roll, domaren blåste av tillställningen strax därefter och det innebar att BoIS tog sin andra seger på bortaplan denna säsong.

Resultatet innebär att randigt skaffar sig ytterligare avstånd till det nedre skiktet samtidigt som avståndet till topplagen minskar.

Härnäst väntar en riktigt rolig batalj. Serieledande Halmstads BK kommer till Landskrona IP och vi går för säsongens bästa publiksiffra. Avspark 19:00 den 12 juli och för den som redan nu vill stötta BoIS genom att införskaffa en biljett är det nedan länk som gäller:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/51?S=0