Vi fick bevittna en alldeles förtjusande gårdagskväll på Landskrona IP. Inför säsongens klart bästa publiksiffra lyckades BoIS, efter en torftig första halvlek, vända under läge 0-1 mot serieledande Halmstad till seger med 2-1.

En sådan afton som många BoIS-supportrar säkerligen kommer att minnas under lång tid framöver och det är så klart alltid lite extra glädjande med sådana händelser.

Förutsättningarna var alldeles suveräna. Vindstilla i Landskrona och en suverän gräsmatta på det. Dessutom en väldigt fin, randig inramning.

Ändå var det gästerna som dominerade första halvlek. BoIS inledde förvisso klart godkänt men efter tio minuter tog Halmstad över taktpinnen och den släppte man sedan inte förrän i pausvilan.

I den 24 matchminuten lyckades bortalaget omsätta sitt övertag till mål. En fin kombination på HBK:s högerkant ledde till ett friläge som Ofosy-Ayeh förvaltade på bästa sätt. Absolut inte orättvist sett till matchbilden.

Därefter fortsatte Halmstad att trumma på och skapade ytterligare ett par bra lägen. Dessa räddades av Amr Kaddoura som därmed höll randigt kvar i matchen.

Underläge i paus och en allt annat än belåten hemmapublik. Halmstad visade verkligen varför man ledde serien och Landskrona hade förtvivlat svårt att komma till tals.

Under halvtidsvilan valde Billy och Max att göra tre byten. Ett beslut som visade sig ge effekt för det var ett helt annat Landskrona BoIS som uppträdde på den fläckfria gräsmattan i andra halvlek.

Man fick tidigt grepp om handlingen och hade betydligt större bollinnehav än tidigare. Halmstad lade sig på försvarssida och fick inte samma utrymme som i den inledande akten.

20 minuter in i andra kom också kvitteringen. Ett fint anfall ute på BoIS vänsterkant där bollen till slut hamnade hos Johan Rapp strax utanför straffområden. Mittbacken slog ett perfekt inlägg som en högflygande Ousmane Diawara mycket läckert nickade vidare i mål.

På tre matcher från start har anfallaren nu gjort lika många mål. Fantastiskt roligt.

Därefter fortsatte BoIS att styra tillställningen och strax efter kvitteringen var det ytterst nära att nästa BoIS-balja producerades. Efter lite rabalder i straffområdet blev Erik Pärsson helt friställd från nära håll, så när på som en back i Halmstad som stod på mållinjen. Anfallaren gick på hårt avslut men smått otroligt lyckades försvararen få sin hjässa på bollen och därmed rädda gästerna från ytterligare ett ledningsmål. Väldigt osannolikt.

Det fanns dock ingen anledning att misströsta, ytterligare ett BoIS-mål skulle registreras denna magiska kväll.

Anfallet som föranledde målet inleddes med att Ousmane Diawara klädde av Andreas Johansson ute på BoIS-vänsterkant. Han galopperade sedan förbi sina närmaste motståndare och serverade Albin Linnér ute på högerkanten.

Ytterspringaren noterade att Filip Ottosson positionerat sig strax utanför straffområdet och slog en passning snett bakåt. Mittfältaren gick på direktavslut och det gjorde han alldeles rätt i.

Skottet var hårt och borrade sig in i den bortre gaveln. Ett patenterat Filip Ottosson-avslut helt enkelt. Mycket vackert och glädjescenerna som utspelades därefter kommer vi att minnas för en lång tid framöver.

Med tio minuter kvar att spela av ordinarie tid försökte gästerna få till en forcering. Halmstad kom också till ett par avslut men Amr Kaddoura var vaksam och såg till att inga fler mål registrerades i matchen.

Efter den orimligt långa övertiden blåste domaren av matchen och ett kollektivt jättevrål ekade över idrottsplatsen och vidare ut mot Landskrona, Öresund och Ven.

Säsongens skönaste seger innebär att BoIS, tillsammans med en drös andra klubbar, har rejäl tätkänning.

Tredje raka segern och den tionde matchen i rad som obesegrade. Fantastiska siffror som vi ödmjukt ämnar arbeta vidare med.

Landskrona BoIS vill ta tillfället i akt att skicka ett stort och hjärtligt tack till alla som tog sig till IP och skapade så elektrisk stämning denna afton. Vi tar aldrig stödet för givet och är väldigt glada över den starka uppslutningen.

Vidare vill vi också tacka alla som var med och förgyllde vårt BoIS-tripp-tema. Överväldigande uppslutning som innebar att maten tog slut.

I ett avseende så klart roligt men i alla andra en missräkning då det innebar att ett gäng BoIS-are blev utan mat. Vi är väldigt ledsna över detta, ber så klart om ursäkt och ska nu se över var i våra rutiner det brustit.

Ett beklagligt, onödigt moln på en annars alldeles fantastisk kväll.

Härnäst väntar bortamatch. BoIS reser till gurkstaden där Västerås SK tar emot. Mer om den bataljen senare i veckan.