Trots ett kraftigt spelövertag och en uppsjö av skapade chanser lyckades BoIS inte lämna IP under gårdagen med samtliga tre poäng. Matchen mot Östersund slutade 1-1 och båda lagen gjorde mål efter pausvilan.

Framför allt i första halvlek vaskade laget fram en handfull farligheter som kunde, läs borde, ha resulterat i ytterligare mål. ÖFK låg i försvarsposition under hela den inledande akten och hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål.

ÖFK-målvakten Keita hade en bra dag på jobbet och avfärdade samtliga försök innan halvtidsvilan, som alltså slutade mållös.

 BoIS hade ett gyllene tillfälle att ta ledningen direkt efter paus men Erik Pärsson fick inte träff på avslutet, efter inlägg av frejdige Camil Jebara. Kanske att anfallaren blev lite dragen i tröjan vid avslutsögonblicket.

Tio minuter in i andra halvlek kom den stora kallduschen. BoIS tappade boll på Östersunds planhalva och gästerna ställde blixtsnabbt om. Kontringen avslutades med en nick i mål. Väldigt snopet och onödigt.

Därefter tryckte BoIS på för att komma in i matchen och nästan direkt efter gästernas ledningsmål hade hemmalaget en ny fin möjlighet. Denna gång Var det Ousmane Diawara, på fint inlägg av Erik Pärsson, som inte fick träff på avslutet.

Anfallaren skulle dock revanschera sig, i minut 85. Jacob Blixt svarade för en fin aktion ute på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg som Diawara nickade in med hjälp av axeln.

Därefter återstod det dryga tio minuter av matchen och BoIS tryckte på för ett avgörande mål. Laget skapade en gäng hörnor men fick inte in bolluslingen. Matchen avslutades med att Melker Heier fick sitt andra gula för eftermiddagen och därmed visades ut.

Strax därefter blåste domaren av bataljen som alltså slutade 1-1. Så klart en besvikelse att inte vinna, det är det alltid hemma på IP, men också moralstärkande att åtminstone inte förlora denna typen av match.

BoIS har nu spelat hälften av matcherna denna säsong och har på dessa samlat ihop 21 poäng.

Vi tar nya tag inför kommande drabbning som är en inspirerande uppgift. Då väntar nämligen serieledande Halmstad på bortaplan. Mer om den matchen, som också är en jubileumsmatch, tar vi under nästa vecka.

Foto
  • Bildbyrån