Landskrona BoIS har gjort klart med en ny akademiansvarig och vi hälsar Kalle Willstrand hjärtligt välkommen till våra ränder.

Kalle är ett mycket bekant namn i vår bördiga mylla. Han har ett förflutet som spelare i Landskrona BoIS och har gjort resan från knatte- till A-lagsspelare. Tre säsonger blev det i den randiga herrtröjan innan fotbollen tog honom vidare till bland annat Laholm och Västra Frölunda på division 1-nivå.

Han har också spelat i breddklubbar och dessutom tränat Glumslövs herrlag. I just Örevångs stolthet har Kalle haft olika roller inom ungdomsverksamheten. Han har, utöver att vara ledare för barnens lag, också fungerat som barnfotbollscoach i klubben. Ett slags bollplank till ungdomsledarna.

Kalle kommer från en sann BoIS-familj. Brorsan Rasmus Lindgren behöver ingen närmare presentation och det gör ju inte pappa Bernt ”Linkan” Lindgren heller för den delen. Personer som på olika sätt präglat vår klubb genom åren.

Nu är det Kalles tur att anta en officiell roll och han tar vid det arbete som Tobias Celedon, med övriga i ungdomsverksamheten, påbörjat.

I ryggsäcken har Kalle en idrottsvetenskapsutbildning med fokus på psykologi. Dessutom har han adderat på olika pedagogikutbildningar. 

Han kommer från en roll som utbildningsansvarig på RF-SISU Skåne. Han har också arbetat som Idrottskonsulent samt utbildare och metodutvecklare för stiftelsen Friends med fokus på föreningsliv.

Det senaste halvåret har Kalle också varit instruktör på NIU i Ängelholm. Således har han bred erfarenhet från att arbeta med ungdomar och idrott och vi är alldeles övertygade om han kommer passa alldeles ypperligt in i den randiga miljön.

Kalle tillträder officiellt sin nya roll i Landskrona BoIS från och med den 1 oktober.

Huvudpersonen själv om att åter bli en del av Landskrona BoIS

Det känns verkligen fantastiskt att vara tillbaka. Jag lämnade 2001 så det är dryga 20 år sedan. Ska bli otroligt kul att utveckla dels verksamheten, dels våra ungdomar som någonstans är navet i vår förening.

Om relationen till Landskrona BoIS

Jag har spelat från knatte till A-lag och har således verkligen gjort hela resan. Därefter har jag följt laget, kanske än mer intensivt de senaste 4-5 åren från att Billy och Max tog vid och satte sin lokala prägel på A-laget.

BoIS är klubben som ligger mig allra närmast om hjärtat och att nu få arbeta i randigt är en ynnest.

På vilket sätt han hoppas sätta prägel i sin roll

Utifrån den erfarenhet jag samlat på mig, både inom arbetsliv och i fotbollen, tillsammans med min akademiska bakgrund kan jag stötta och hjälpa våra tränare att bli bättre. I förlängningen leder detta till att spelarna förses med bättre förutsättningar och därmed ges större möjligheter till utveckling.

Mitt fotbollsöga passar väl in i Landskrona BoIS identitet och jag hoppas att vi ska fortsätta stärka relationerna med klubbarna i vår närhet. Jag kommer lägga ner ett hårt jobb och ”ett jäkla go”.

Vi hälsar Kalle varmt välkommen him till Landskrona BoIS och önskar honom lycka till i det nya uppdraget.