Landskrona BoIS tvingades genomlida en av våra värsta förluster i modern tid. Trots stort spelövertag, en handfull chanser och serieledarna i gungning på deras hemmaplan skulle Halmstad ändå få sista ordet genom att avgöra på matchens sista spark.

Matchen slutade 2-1 till hemmalaget och att tvingas lämna Örjans Vall med noll poäng är inget annat än hjärtekrossande.

Samtidigt ska laget vara riktigt stolta över insatsen. Den andra halvleken var en enda lång randig styrkedemonstration och kan man nå upp till den nivån framöver så kommer BoIS att rusa i tabellen.

Halmstad firade att Örjans Vall fyllde 100 år och staden bjöd verkligen på strålande förhållanden. Vackert väder, mycket folk och en bra gräsmatta.

Den första halvleken präglades av ställningskrig men de få chanser som skapades kom från hemmalaget. Amr Kaddoura gjorde ett par fina räddningar.

BoIS fick alltmer att säga till om och lyckades ställa hemmalaget i deras uppställda spel. Detta till trots lyckades HBK ta ledningen strax innan domaren blåste av för pausvila. Ett motlägg slutade med att en hemmaspelare blev fri och han gjorde i sin tur inget misstag vid avslutet när han lättade bollen över en utrusande Kaddoura.

Snopet!

I andra halvlek var det randigt för hela sekinen. Landskrona tog kommando per omgående och lyckades förlägga spelet på Halmstads planhalva.

Cirka tio minuter in i andra halvlek tvingades matchen att avbrytas efter att HBK-supportrar provocerat BoIS-klacken vilket fick delar av den randiga supporterskaran att besvara provokationen. Tumult uppstod och BoIS tar starkt avstånd från hela incidenten. Sådant hör inte hemma på svenska fotbollsarenor. Punkt!

Situationen lugnade ner sig, tillställningen återupptogs och efter knappa 20 minuter skulle utdelningen också komma. Jesper Strid slog ett fint inlägg som inhoppande Erik Pärsson tog ner på bröstet och sedan resolut tryckte in i målvaktens bortre hörn.

Sista fjärdedelen ägdes av Landskrona BoIS som trummade på för ett avgörande mål. Målchanser skapades, bland annat hade Adam Egnell två avslut som HBK:s siste utpost tvingades göra två svettiga räddningar på.

Matchen var nära att avbrytas vid ytterligare två tillfällen då hemmalagets supportrar kastade in föremål på plan men spelet tilläts fortsätta och det såg ut som att lagen skulle dela på poängen.

Båda lagen hade varsin chans under den tio minuter långa tilläggstiden.

I matchens absoluta slutskede hade BoIS en hörna. Den rensades undan av en HBK-spelare och vi var många som trodde att matchen skulle blåsas av då det hade gått över 101 minuter. Domaren tyckte dock annat och på det efterföljande anfallet kom också det bittra avgörande målet. Matchens sista spark alltså och att råka ut för ett sådant nederlag är verkligen en tillfällig energislukare.

Våra spelare gjorde en tapper insats, förtjänade poäng med hem till Landskrona men den här gången var det istället Halmstad som lyckades dryga ut sin serieledning.

Lyckligtvis har laget chans på revansch redan på onsdag. Då är det dags för ny omgång, denna gång hemma på Landskrona IP och vi hoppas verkligen att alla randiga nu sluter upp och ger laget en rejäl push i rätt riktning.

Skövde gästar Skåne och biljetter inhandlas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/53?S=0