Landskrona BoIS hade en mycket tung kväll i matchen mot Skövde. Gästerna var det bättre laget och vann med 1-0.

Fundamentet till segern lades under matchens första 20 minuter. SAIK fick tidigt grepp om matchen, BoIS lyckades inte sätta sin matchplan och fick istället fokusera på att freda eget mål.

Skövde är ett lag som varierar fasta situationer med bra anfallsspel och målet var en produkt av det sistnämnda. I matchminut 22 lyckades laget rulla upp BoIS-försvaret. Kaddoura räddade avslutet från nära håll men hade ingen chans på den efterföljande returen.

Efter ledningsmålet jämnade spelet ut sig en aning. Hemmalaget ryckte upp sig samtidigt som Skövde lättade på sin aggressiva press. Under den andra delen av halvleken kom randigt också till två bra chanser. Båda på nick, först för Erik Pärsson och sedan för Ousmane Diawara, men båda avsluten gick strax utanför stolpen.

Även Skövde hade möjlighet att spä på ledningen men lyckades inte förvalta dem.

Uddamålsledning i paus.

I andra valde tränarstaben att formera om. Laget gjorde två byten och såg till att ha fler spelare i de offensiva leden. En taktik som delvis föll väl ut. BoIS tog tidigt kommandot och Skövde, som nu såg tröttare ut, valde att lägga sig på försvarssida.

En taktik de utförde på ett bra sätt. BoIS hade stort bollinnehav men lyckades inte skaka fram tillräckligt många målchanser.

Vid ett par tillfällen var det dock nära. Allra närmast var Erik Pärsson, framspelad av Linus Olsson. Anfallaren var en tånagel från att kunna raka in bollen från nära håll men missade alltså precis. Typiskt.

Laget fick till en forcering i slutet men detta var inte Landskrona BoIS afton och de dryga 1500 på plats tvingades gå hem efter en sur, och relativt sällsynt, förlust hemma på IP.

Jämfört med insatsen mot Halmstad var detta ett steg i fel riktning men laget har chans att revanschera sig redan på söndag. Då väntar Östersunds FK på bortaplan och den utmaningen ser vi så klart fram emot.

Mer om den omgången när det närmar sig.

Stort tack till er som valde att spendera kvällen med oss på Landskrona IP.