Landskrona BoIS tvingades se sig själva besegrade i bortamötet mot Östersund. Hemmalaget vann med 3-1 och randigt kom inte upp i den standard vi hoppats på.  

Målet, en reducering, gjordes av Ousmane Diawara på nick efter fint inlägg av Johan Rapp.

Den första halvleken var ganska jämn spelmässigt men Östersund skapade de vassaste målchanserna. Det var också ÖFK som skulle få utdelning innan pausvilan.

Ett vackert avslut i bortre som var otagbart för Amr Kaddoura i målet. Resultatet stod sig halvleken ut.

I halvtid valde tränarstaben att göra två byten. Erik Pärsson och Alexander Tkacz ersatte Camil Jebara och Jesper Strid.

Rockaden gav dessvärre inte omedelbar effekt, i stället var det Östersund som skulle spä på ledningen tidigt i andra halvlek. Efter en hörna kom hemmalaget till avslut. Kaddoura räddade men bollen studsade på Melker Jonsson och in i mål. Oerhört snopet.

Det skulle inte dröja särskilt länge innan reduceringen ändå kom. Johan Rapp snappade upp en förlupen boll, hittade Diawara i boxen som behärskat nickade i mål.

Därefter hade BoIS sin klart bästa period på matchen och laget var också nära vid ett par tillfällen. Oftast var det Diawara som höll sig framme med antingen hjässan eller fötterna.

Tyvärr gick avsluten antingen över eller utanför. Vid ett tillfälle träffade avslutet mål, efter en fin vändning, men målvakten i Östersund svarade för en vacker räddning.  

I matchens slutskede skulle ÖFK ställa om och därigenom fastställa slutresultatet.    

Förlusten är självfallet en stor besvikelse och vi hade gärna lämnat Jämtland med poäng i bagaget.

Det finns dock ingen som helst tanke på att gräva ner sig. Nu kavlar vi upp ärmarna och ser till att komma både förberedda och taggade till nästa omgång, borta mot IK Brage.