Sommaren är äntligen över och det innebär att våra damer inleder höstsäsongen. Omstarten äger rum i morgon kväll, hemma på IP, och för motståndet svarar Stattena IF. Avspark 19:00.

Alla med randiga sympatier är självfallet varse om lagets felfria vår. Åtta segrar på lika många försök är inget annat än imponerande och poängskörden innebär betryggande serieledning.

Lika många matcher återstår vilket innebär att laget måste fortsätta vara på tårna om målsättningen med säsongen – avancemang – ska uppfyllas.

I höstupptakten väntar klassiska Stattena IF med allsvenskt spel i modern tid på meritlistan. Stjärnglansen har dock börjat flagna, numera för man en mer anonym tillvaro i fyran, och den här säsongen har laget inte heller rosat marknaden. Historiken kan dock ingen ta ifrån föreningen.

Nio inspelade poäng på nio matcher tvingar laget till en tillvaro på tabellens nedre halva.

Stattena avslutade däremot våren med två raka segrar så självkänslan bör det inte vara några bekymmer med. Senast besegrades serietvåan Höör med 2-1, ett resultat som tydligt påtalar att högstanivån kan räcka till poäng mot de flesta lagen i serien.

Landskrona BoIS är taggade på att dra igång igen, två månaders uppehåll är en lång tid, och det är klart att laget går in i matchen som favorit. Ett faktum man vant sig vid och förhoppningen är att kunna fortsätta leverera på samma höga frekvens som tidigare.

Avspark 19:00 på IP alltså och det är fri entré som gäller. Kiosken är också öppen för den som önskar kombinera skönlir med något gott i magen.