Vi är inne i en matchtät period med deltagande i olika tävlingar. I morgon kväll spelas det DM-åttondel borta mot Ariana FC. Avspark 18:00 på Hyllie IP i Malmö.

Ariana är ett så kallat kometlag som skördat stora framgångar i seriespelet de senaste säsongerna. En vägvinnande taktik som ser ut att fortsätta även i år. Laget leder nämligen division 2 med fyra poäng ner till tabelltvåan Hässleholms IF.

Elva segrar, tre kryss och fyra förluster innebär 36 inspelade poäng så det är riktigt tufft motstånd som väntar för BoIS i morgondagens åttondel.

Malmö-laget kommer från en seriefinal som slutade 1-1 på Österås i Hässleholm. I truppen ryms det gott om spelare med erfarenhet från spel på högre nivåer. I målskyttet är det däremot ingen som sticker ut nämnvärt då fyra spelare delar den interna skytteligan med fyra mål vardera. Istället verkar det vara bredden som inneburit att laget triumferat denna säsong.

Att laget endast släppt in tolv mål på 18 spelade matcher är också en stor faktor till den framskjutna placeringen.

För Landskrona BoIS är inställningen till DM glasklar – vi vill vinna turneringen och därmed titulera oss bäst i Skåne. För att uppnå det målet krävs segrar i fyra tuffa matcher, med start i morgon. Vi är väl varse om uppgiften vi står inför och reser söderöver med en tydlig matchplan.

Vi hoppas självfallet att den håller och att våra ränder reser till Landskrona med en biljett till DM-kvartsfinalen med sig hem. Det kommer vara mycket folk och vi möter ett lag som har allt att vinna. Sådana utmaningar är alltid roliga att ta sig an.

Följande spelare är uttagna:

Svante Hildeman, Johan Rapp, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Robin Dzabic, Linus Olsson, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Adam Egnell, Emil Jönsson, Allen Smajic, Emil Lindman, Jacob Blixt och Sam Hegdal.

Avspark 18:00 på Hyllie IP.