I morgon med avsparkstiden 13:00 är det dags för säsongens första och enda Skånederby på Landskrona IP. Trelleborg kommer då upp till våra domäner från Söderslätt nere på sydvästkusten.

Otaliga är de gånger som lagen mätt krafterna mot varandra och som alltid kommer derbyn med ytterligare lager. I morgon är säkerligen inget undantag och vi hoppas på en underhållande batalj med mycket folk på läktarna.

Två tredjedelar av säsongen har nu avverkats och TFF har svarat för en stabil insats hittills. Laget ligger femma i tabellen med 36 inspelade poäng. Senast besegrades Dalkurd i en målrik historia med 4-2.  

Laget är en poäng från offensiv kvalplats och framåt handlar det mesta om Henry Offia och Nicolas Mortensen med nio respektive åtta målregistreringar.

Som alltid är Trelleborg ett välorganiserat maskineri som måste hanteras med både inställning och vaksamhet. I vårmötet på Vångavallen slutade matchen 1-1 efter sen hemmakvittering. Ett mål som förhoppningsvis kan användas som tändvätska i morgon.

BoIS kommer till matchen med två raka kryss i Superettan samt ett avancemang i DM. Sedan 1-1-matchen mot J-Södra förra helgen är Philip Andersson och Ousmane Diawara tillbaka från avstängning. Däremot saknas Filip Ottosson som fick sitt tredje gula kort senast.

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Melker Heier, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, Adam Egnell, Jesper Strid, Emil Jönsson, Camil Jebara, Emil Lindman, Jacob Blixt.

Vi ser ut att gå mot strålande väder så det finns all anledning att ta sig till Landskrona IP i morgon och stötta laget till tre viktiga poäng.

Vi närmar oss 2000 sålda biljetter och ser fram emot ett rafflande derby med mycket folk på plats. Säkra din plats via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/55?S=0

Matchvärdar till Skånederbyt är Arema, Punktumgruppen och Ohlssons. Stort tack för ert ovärderliga stöd.