Landskrona BoIS tog en lika efterlängtad som viktig seger i gårdagens Skånederby mot Trelleborg. I regn och rusk besegrade hemmalaget sin skånska kollega med 2-1 efter en underbar vändning i andra halvlek.

Inhopparen Robin Dzabic, som kom in i paus, blev stor matchhjälte med båda målen.

Randigt startade matchen med entusiasm men med kvarten spelad kom en liten käftsmäll. Efter en snabb TFF-omställning låg bollen i BoIS-målet.

Därefter blev hemmalaget nästan lite paralyserade och Trelleborg var det klart bättre laget halvleken ut. Amr Kaddoura gjorde bland annat en riktigt svettig räddning strax innan halvtidsvilan.

I paus valde tränarstaben att göra ett par byten och dessa slog väldigt väl ut. Det tog nämligen bara fem minuter innan kvitteringen kom och två av inhopparna var involverade i målet.

Jacob Blixt hittade till Camil Jebara ute på kanten. Anfallaren passade vidare till en framrusande Ousmane Diawara. Han noterade att Robin Dzabic löpt sig fri vid den bortre stolpen, slog ett perfekt inlägg som Dzabic behärskat stötte vidare i mål.

Robins första mål i den randiga tröjan i Superettan.

BoIS fick rejält med luft under vingarna efter målet och hade bud på ytterligare baljor strax därefter. Närmast var Jacob Blixt vars läckra lobb gick precis ovanför ribban. Synd.

Även TFF hade målchanser, bland annat en nick från nära håll i ribban, men det var Landskrona som skulle dra det längsta strået denna eftermiddag.

Med 20 minuter kvar att spela fick randigt en hörna. På den nickade Ousmane Diawara ner till Robin Dzabic som gick på direktskott. Avslutet var hårt och även fast målvakten var på skottet så mäktade han inte med att freda eget mål.

Vilda glädjescener utspelades efter den fullbordade vändningen.

I 80 minuten kom nästa matchavgörande situation. Efter lite turbulens delade en TFF-spelare ut en väldigt ful armbåge i ögat på Jacob Blixt. Den hade kunnat landa riktigt illa men vänsterbacken klarade sig med ”bara” en rejäl blåklocka.

Domaren valde att dela ut ett odiskutabelt rött kort och därefter lyckades BoIS hålla stången matchen ut.

Tre oerhört sköna poäng som gör att BoIS tar några placeringar i tabellen.

Vi gläds åt segern och laddar nu om inför ny viktig match nästa helg. Då är det Örgryte på bortaplan som gäller. En inspirerande uppgift som vi behandlar i nästa vecka.    

Stort tack till alla som trotsade vädret och slöt upp på Landskrona IP. Extra tack till våra matchvärdar Arema, Punktumgruppen och Ohlssons.