Landskrona BoIS vann komfortabelt i den viktiga Svenska Cupen-matchen mot Österlen. Bataljen slutade 3-0 till gästande randigt, för kvällen iklädda sitt skånska bortaställ, och därmed är 1972 års cupmästare klara för gruppspelet som spelas vårvintern 2023.

Ett viktigt delmål som innebär att vi tidigt nästa år förses med nyttiga tävlingsmatcher.

Målen gjordes av Viktor Wihlstrand, Erik Pärsson (kan ha varit självmål) och Ousmane Diawara.

Vi serverades en riktigt behaglig sensommarkväll på undersköna Skillinge IP. Idrottsplatsen, fagert ackompanjerad av väldiga tallar och med Östersjön runt knuten, är alltid en fröjd att uppleva.

På plan levererade BoIS en gedigen insats och laget kvävde tidigt Österlens önskan om att få till en cupknall.

20 minuter in i matchen kom också utdelningen. Viktor Wihlstrand, kapten för aftonen, fick till en kanonträff på volley och dundrade in ledningsmålet.

Kvarten senare kom nästa BoIS-balja. Erik Pärsson höll sig påpassligt framme i duell med en hemmaspelare.

Resultatet stod sig halvleken ut och det var en insats som verkligen bådade gott.

Efter pausvilan valde BoIS att bevaka sin ledning och Österlen lyckades inte rucka på Superettan-laget. Vid något tillfälle fick man till ett anfall med potential men Svante Hildeman i målet hade inga större bekymmer med att freda sitt mål.

I stället var det Landskrona som skulle spä på sin ledning strax innan slutsignalen ljöd. Inhoppande Ousmane Diawara utnyttjade ett friläge på övertid och fastställde därmed slutresultatet.

3-0 till Landskrona BoIS alltså som därmed undvek risken att inte nå gruppspelet. Väldigt skönt och Billy var mycket nöjd med insatsen i stort.

– Den här typen av matcher är alltid luriga, men vi fick fatt i taktpinnen direkt, hade god kontroll och fick dessutom utdelning relativt tidigt.

Det ligger långt fram i tiden men nu är vi garanterade tre tävlingsmatcher tidigt nästa säsong och det är naturligtvis bra för oss.

Randigt mobiliserar nu om inför lördagens omgång i Superettan borta mot Örgryte. Nya Ullevi med avspark 17:00, hoppas att vi ses där.