Superettan rullar vidare och vi är nu inne på säsongens sista tredjedel. För Landskrona BoIS vidkommande väntar härnäst Örgryte IS uppe i Göteborg. Avspark 17:00 på Gamla Ullevi.

Efter en lite tyngre period har BoIS nu fått upp farten igen. Avancemang i både DM och Svenska Cupen samt seger i Skånederbyt mot Trelleborg skänker god självkänsla inför resan norröver.

Vi är dock varse om att uppgiften som hägrar faller under kategorin ”tuff”. Örgryte är ett av seriens formstarkaste lag vilket inneburit att man lämnat bottenplaceringarna till förmån för en tillvaro ovanför negativt kvalstreck.

Tränarskiftet, Dane Ivarsson ersattes av Brynjar Gunnarsson, har uppenbarligen gett effekt men den senaste veckan har ändå präglats av lite motigare resultat.

1-1-matchen borta mot Västerås är förvisso ett klart godkänt resultat men att Örgryte förlorade mot Division 2-laget Onsala i Svenska Cupen lär svida desto mer. Nederlaget innebär utträde ur cupen och därmed missar man gruppspelet under vårvintern 2023.

Huruvida den förlusten betyder något för lördagens match låter vi vara osagt men vi kan åtminstone fastställa att ett möte mellan två klassiska klubbar väntar. De senaste matcherna lagen emellan har varit både intensiva och dramatiska vilket är ingredienser som ofta uppskattas.

Under våren lyckades BoIS vinna hemma på IP med 3-2. Lagets första segern för säsongen för övrigt och vi hoppas så klart att randigt vinner även till helgen.  

Fotbollsideologiskt har ÖIS valt en lite annan väg under den nya tränarregimen och även i truppen har det skett en del förändringar under sommarens fönster.

Fjolårets skyttekung, Ajdin Zeljkovic har lämnat för IFK Värnamo men på pluskontot återfinns Herman Sjögrell, Erion Sadiku och Viktor Lundberg. Spelare som bidragit sedan de anslutit, bland annat gjorde Erion Sadiku målet uppe Iver Arena i Västerås.

Liksom tidigare ligger en brödrarkamp och pyr då tre exemplar Dahlqvist – en i BoIS och två i ÖIS – medverkar i morgondagens batalj. Vår Edvin har gått vinnande ur tidigare två (även i träningsmatchen från i vintras) och vi hoppas han gör fullt hus denna säsong med ytterligare en skön trepoängare.

I BoIS-lägret ser skadesituationen mycket ljus ut. Camil Jebara saknas på grund av avstängning. Allen Smajic åker till Serbien på landslagsläger och Linus Olsson har nyss återvänt efter sin skada och vilas även i helgen. Övriga är uttagningsbara vilket innebär att Filip Ottosson är tillbaka efter sin avstängning.

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Melker Heier, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Emil Lindman, Jacob Blixt.

Avspark 17:00 på Gamla Ullevi och vi hoppas på ett starkt randigt stöd.

Forza randigt!!