Våra randiga pågar följde upp segern i Skånederbyt mot Trelleborg med en ny underbar trepoängare. I tuffa bortamötet mot Örgryte vann Landskrona BoIS med 1-0 efter sent avgörande av Filip Ottosson.

En lika skön som viktig seger och sett till matchens innehåll också rättvis. Gästerna dominerade förvisso inte tillställningen på Gamla Ullevi men var ändå det klart bättre laget sett över 90 minuter.

Vi har vant oss vid ett passningsorienterad ÖIS, i enlighet med självutnämnda devisen ”lirarnas lag”, men numera har man arkiverat influenserna från Barcelona för att istället snegla mot det som pågår på Södermalms IP i Skövde.

Ett filosofiskifte som förvisso genererat poäng men ÖIS-supportrarna måste ändå ha svårt att vänja sig vid den diametrala förändringen.

I alla fall, Landskrona BoIS fick tidigt fatt i matchen och redan efter knappa fem minuter fick Ousmane Diawara, som skapade oreda matchen igenom, ett gyllene läge att ge gästerna en drömstart på matchen. Fint framspelad av Melker Heier kom han fri i snäv vinkel men målvakten i ÖIS lyckades rädda avslutet till en resultatlös hörna.

Övriga farliga BoIS-lägen i första halvlek hade Alexander Tkacz. Först var ytterspringaren nära att böja in ett avslut strax utanför straffområdet i bortre krysset men bollen smet strax utanför stolpen. Därefter fick han, efter läcker framspelning av Adam Egnell, en än bättre målchans. Avslutet på volley från nära håll gick dock över målet. Osis!

Örgryte hade ett par distansavslut men på övertid i akt ett fick hemmalaget halvlekens kanske bästa målchans. I fritt läge runt straffpunkten mötte Kevin Ackermann ett inlägg längs marken men avslutet gick en bit över Kaddouras ramverk.

Mållöst i paus.

Bortsett från en jämn inledning av andra halvlek var det Landskrona BoIS som tog över ju längre matchen led. Gästerna etablerade spelet på ÖIS planhalva och försökte ideligen ta sig in i straffområdet för att där bryta dödläget.

BoIS kom till en rad potentiella farligheter men i takt med att slutet närmade sig började det alltmer kännas som en 0-0-match. Tji fick vi.

Först svarade Erik Pärsson för en fin aktion när han bröt igenom och gick på avslut. Målvakten i Örgryte gjorde en fin räddning men på den efterföljande hörnan skulle det förlösande målet komma.

En inövad variant där Adam Egnell slog en boll längs marken till Filip Ottosson. Mittfältarens avslut gick längs marken och hittade sig hela vägen in i mål.

Vilda glädjescener utbröt bland BoIS-spelarna och av matchen återstod det dryga fem minuter.

ÖIS fick ett litet läge på övertid med Kaddoura kom ut flinkt och avstyrde därigenom farligheterna.

Matchen slutade med en alldeles underbar BoIS-seger. Poängen gör att laget tar ett stort kliv mot förnyat kontrakt, vilket vi gläds åt.

Sju tuffa omgångar återstår, härnäst väntar serietvåan Brommapojkarna på Grimsta i Stockholm, och det kommer krävas samma arbetsinsats för att BoIS ska lyckas fortsätta samla på sig nya poäng.   Avslutningsvis önskar vi tackar er som stöttade laget på plats. Alltid lika förtjusande att få fira en bortaseger mer våra tillresta supportrar.

Foto
  • Bildbyrån