Landskrona BoIS besegrades av serietvåan Brommapojkarna uppe på Grimsta. Hemmalaget vann med 3-0 och tog därmed sin sjunde raka seger.

Randigt, för dagen klätt i Uruguay-blått, fick en tung start på matchen och redan efter några minuter stod det 1-0 på resultattavlan. Målet föranleddes av lite väl tafatt försvarsarbete även fast både inlägget och nicken var av hög prestanda.

Efter den skakiga inledningen ryckte BoIS upp sig betänkligt och under en period hade gästerna ett stort övertag. Det var också under detta intervall som man skapade sina bästa målchanser.

Allra närmast var Edvin Dahlqvist som, efter fint kombinationsspel med Melker Heier, fick iväg en missil till avslut som tog i ribbans undersida och ut. Väldig oflax.

I den första halvlekens slutskede kom nästa käftsmäll. Brommapojkarna fick till en snabb omställning och gjorde sedan 2-0 på det efterföljande friläget. Mentalt mycket tufft mål att få emot sig.

Efter paus försökte BoIS att komma i kapp men skärpan var inte på plats denna eftermiddag. Laget gjorde ett gott försök i sin forcering men lyckades inte få hål på BP denna eftermiddag.

I matchminut 75 kom nästa kalldusch då Ousmane Diawara visades ut efter en duell i straffområde. Reprisbilderna visar att han slet sig loss från lagkaptenens grepp som sedan föll som en fura till marken.

Assisterande domaren såg någonting annat och en mycket oförstående Diawara tvingades lämna plan. Så klart tråkigt beteende av lagkaptenen och ännu tråkigare att Ossie nu missar ett par matcher.

På övertid fastställde BP slutresultatet som skrevs till 3-0.

En tung och tråkig förlust men nu mobiliserar vi om inför två raka hemmamatcher. Söndagen den 18 september möter vi Norrby på Landskrona IP i en ny mycket viktig match,

Biljetter inhandlas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/56?S=0

Billy Magnusson om matchen mot BP

– Vi gör spelmässigt en klart godkänd insats under stora delar av matchen. Samtidigt möter vi seriens kanske bästa lag och att vi inte hade riktigt kraften var inte helt konstigt. Jag är glad att vi försökte krama ut det sista.

Avslutningsvis önskar vi skicka ett stort grattis till Philip Andersson som alltså gjorde sin 400 match i BoIS-tröjan. En enastående prestation som förtjänar att uppmärksammas.

En extra eloge till boishistoria som så noggrannt och uppskattat för ner den randiga statistiken.