Under strålkastarljuset på Landskrona IP:s A-plan tog BoIS under fredagskvällen sin tolfte raka seger. Hemmalaget besegrade topplaget Höörs IS med 4-1 efter en stabil insats med bud på ytterligare mål.

BoIS tryckte på från första stund och hade tidigt ett par heta målchanser. I den nionde matchminuten bröt Nathalie Olsson dödläget efter ett mycket iögonfallande randigt anfall.

Efter ledningsmålet tappade matchen i intensitet, gästerna tvingades ägna sig åt försvarsspel och BoIS låg på utan att riktigt få till de heta målchanserna.

I halvlekens absoluta slutskede vaknade däremot Emma Törnqvist till liv ordentligt. I matchminut 43 utökade hon BoIS-ledningen från distans och minuten därpå var det dags igen. Denna gång efter ett riktigt drömmål då avslutet tog i kryssribban och in.

3-0 till Landskrona BoIS i paus.

Efter halvtidsvilan fortsatte hemmalaget att trumma på för ytterligare mål men man slarvade lite i slutprodukten.

I stället skulle matchen få lite liv när Höör reducerade från straffpunkten i matchminut 62.

Den lilla nerv som uppstod dödades med tio minuter kvar att spela. Albulena Selani fastställde slutresultatet från nära hål och blev samtidigt historisk då hon, blott 14 år ung, är den yngsta på seniorsidan som gjort mål på A-plan. Häftigt.

Matchen slutade 4-1 och våra damer tog därmed ytterligare ett stort steg mot seriesegern. Nu är det bara Söderåsen som har möjlighet att komma ikapp och reda på tisdag har BoIS chansen att säkra seriesegern.

Laget tar emot Ljungbyhed hemma på IP, avspark 19:00 och vi hoppas att alla BoIS:are sluter upp och ger laget sitt uppskattade stöd.