Landskrona BoIS tog igår ett stort steg mot förnyat Superettan-kontrakt genom att hemmaslå Norrby med 3-2.

Söndagens randiga målskyttar heter Edvin Dahlqvist, Linus Olsson och Filip Ottosson.

Randigt gjorde en i stora drag helgjuten insats och var det klart bättre laget denna omgång. Redan efter tre minuter var det nära för BoIS att ta ledningen. Adam Egnell slog en läcker genomskärare som friställde Camil Jebara. Målvakten lyckades rädda avslutet och den efterföljande returen slog Alexander Tkacz till på halvvolley. En försvarare i Norrby lyckades dock freda eget mål med hjälp av hjässan.

BoIS fortsatte att trumma på medan Norrby valde att satsa på en mer försvarsinriktad strategi.

I den 20 minuten lyckades hemmalaget omvandla sitt övertag till mål. Linus Olsson svarade för en vacker aktion när han snurrade bort sin försvarare i straffområdet. Målvakten lyckades dock rädda avslutet men på returen var Edvin Dahlqvist påpasslig och rakade in bollen på volley.

Ytterspringaren första Superettan-mål och sett till matchbilden var det logiskt att Landskrona tog ledningen.

Efter det brutna dödläget fortsatte det randiga övertaget och ett par gånger var det nära. Med kvarten kvar att spela av första halvlek förändrades matchbilden en aning. Norrby lyfte upp sina positioner och visade fler offensiva initiativ. Bortsett från ett par distansskott var det dock aldrig riktigt nära.

I halvtid stod det 1-0 med mersmak till Landskrona BoIS.

Den andra halvleken inleddes med att hemmalaget greppade tag i dirigentpinnen medan Norrby såg ut att ha förtvivlat svårt med att bemästra underlaget.

BoIS hade full kontroll på tillställningen och att laget utökade ledningen kändes bara rimligt. Denna gång var det Linus Olsson som nickade in en perfekt slagen hörna av Adam Egnell. Ett mål av ”Littan” som vi fått äran att uppleva tidigare, bland annat i kvalmatchen hemma mot Dalkurd.

Matchen fortsatte i samma anda med att hemmalaget lotsade matchbilden i önskad riktning. Fotboll är dock en mental sport och i år uppstår alltid nerv när BoIS spelar boll. Med dryga 20 minuter kvar att spel lyckades Norrby förvalta sviterna efter en hörna och i och med reduceringen fick matchen liv igen.

Gästerna fick energi och anade någon typ av vittring. BoIS lade sig på försvarssida och säkerställde att Norrby inte skulle förses med onödiga ytor. En taktik som föll väl ut för det kom inga större kvitteringsmöjligheter.

I matchminut 85 svarade Edvin Dahlqvist för en lysande glidtackling som också blev en brytpassning till Filip Ottosson. Den eleganta mittfältaren forcerade fram, tvingade försvararna att ge honom ett fritt avslutsläge som förvaltades på bästa vis.

Ett förlösande mål som också skulle innebära att BoIS vann matchen. Norrby skulle nämligen få in ytterligare en reducering, på övertid. Säsongens mest dråpliga mål.

Målet föranleddes av att Johan Rapp fick en huvudskada och blev liggandes i straffområdet. Farligheten såg ut att rinna ut i sanden men en slarvig BoIS-resning, samtidigt som Amr Kaddoura snubblade på Johan Rapp, innebar att en Norrby spelare fick fritt läge och relativt enkelt kunde sätta bollen i öppet mål.

Norrby skulle inte komma till några fler lägen och BoIS vann således matchen med 3-2.

Poängen innebär att Landskrona tog ett stort kliv och är numera placerade på den övre halvan. Till negativ kvalplats är det sju poäng och till positiv är det åtta.

Sex matcher återstår av säsongen och av dessa spelas fyra hemma på Landskrona IP.

Först väntar dock ett landslagsuppehåll och vi ämnar slipa knivarna inför kommande omgång.

Den 1 oktober möter vi Dalkurd på IP och en seger i den matchen skulle så klart vara oerhört viktig inför avslutningen av säsongen.

Avspark 15:00 och önskar du inhandla biljett redan nu går det bra att lösa via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/57?S=0