I kväll är det dags för DM-semifinal för våra herrar. Laget reser till klassiska Malmö Stadion där ännu mer klassiska IFK Malmö tar emot. Avspark 19:00.

Kanariefåglarna spelar i division 1 till vardags och genomlever en tuff säsong. Med sex omgångar kvar att spela innehar laget jumboplaceringen och det vill till att man får med sig en handfull trepoängare under avslutningen ifall kontraktet ska kunna räddas.

I DM har det gått desto bättre. I åttondelen besegrades Kristianstad med 2-1 och nu senast, i kvarten, vann man över stadskollegan FC Rosengård med 4-3. En match som fick avgöras genom förlängning.

I laget hittar vi tidigare BoIS-spelaren Hampus Ferhm, som också gjorde mål mot Rosengård.

Just Ferhm är också lagets främste målskytt den här säsongen. Fyra noteringar har han mäktat med hittills i serien.

BoIS, som ställde upp med U19-laget i kvarten, vann en dramatisk tillställning hemma på IP. Matchen fick avgöras på straffar där hemmalaget alltså drog det längsta strået.

I eftermiddag reser vi till Malmö med betydligt fler A-lagsspelare. Med landslagsuppehållet i åtanke är det dags att nu växla upp inför avslutningen av säsongen och naturligtvis är ambitionen att säkra en plats i finalen.

BoIS-truppen:

Hampus Pauli, Svante Hildeman, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Robin Dzabic, Erik Hedenquist, Erik Pärsson, Jesper Strid, Emil Jönsson, Allen Smajic, Jacob Blixt, William Ondrejka, Sam Hegdal, Isak Sjögren, Christian Stark.  

Avspark 19:00 som sagt och vi önskar laget stort lycka till.