Landskrona BoIS svarade för en gedigen insats i gårdagens DM-semifinal och vann över IFK Malmö med betryggande 5-2. Segern innebär att laget knep den sista finalbiljetten och i den avgörande matchen väntar IFK Simrishamn.

Randigt tog kommando per omgående och var snäppet bättre än sin motståndare matchen igenom. I den 18 minuten kom också ledningsmålet. Jesper strid vann boll och serverade sedan en löpande Erik Pärsson. Anfallaren rundade målvakten och lade enkelt bollen i mål.

Efter dryga halvtimmen spädde laget på sin ledning. Denna gång genom Viktor Wihlstrand som nickade in en hörna.

Med några enstaka minuter kvar av första halvlek kom nästa randiga målnotering. Emil Jönsson frispelade Robin Dzabic som inte gjorde något misstag på det efterföljande friläget.

Många trodde nog att 3-0 skulle stå sig in i halvtidsvilan men hemmalaget fick en straff, utnyttjade den till fullo och fick därmed lite kontakt med BoIS igen.

Efter paus visade BoIS ånyo att laget tillhör en högre serie. Efter dryga 60 kom matchens klart vackraste mål. Jacob Blixt sprang sig fri på vänsterkanten och hittade Erik Pärsson som positionerat sig strax utanför straffområdet. På volley fick anfallaren på en klockren träff och bollen fick raketfart och nätmaskorna hängde verkligen som en strut. Ett mycket vackert mål.

IFK Malmö skulle förvisso lyckas få in ytterligare en reducering men kom aldrig riktigt nära. Med kvarten kvar att spela kom nästa Erik Pärsson-balja, den här gången efter en fin Robin Dzabic-frispelning.

Matchen slutade 5-2 och Max Mölder var mycket tillfreds med insatsen.

Vi tog tag i matchen direkt och släppte sedan aldrig in IFK Malmö. En stark BoIS-insats med ett extra plus till Erik Pärsson.

I finalen väntar alltså IFK Simrishamn. Österlen-laget tillhör division 3 till vardags och matchen spelas den 4 oktober på Korsavads konstgräs. Avspark 19:00.

Landskrona BoIS mobiliserar nu om inför helgens Superettan-omgång. Dalkurd kommer till Landskrona IP på lördag och biljetter till denna batalj hittas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/57?S=0