Landskrona BoIS tog den tredje raka hemmasegern i gårdagens möte mot Dalkurd. Matchen slutade 3-1 till hemmalaget efter en sen och alldeles underbar vändning med 30 minuter kvar att spela.

Johan Rapp, Erik Pärsson och Camil Jebara heter gårdagens randiga målskyttar.

Ånyo fick vi se en match hemma på IP i ösregn och kalla temperaturer. Förhållanden som uppenbarligen verkar passa våra ränder med tanke på resultatraden.

BoIS var också laget som startade klart bäst och redan efter några minuter var det ohyggligt nära. Camil Jebara sprang sig fri på högerkanten och avslutade/passade till Linus som från nära håll vräkte sig fram. Avslutet gick i ribban och ut och vi var många som nog trodde att den skulle gå i mål.

Hemmalaget fortsatte att styra handlingen och Dalkurd, som försökte pressa BoIS högt upp i banan, hade inledningsvis svårt att bemästra underlaget. Linus Olsson hade ytterligare en farlig möjlighet men fick inte ordning på bollen och utöver detta vaskade Landskrona fram en uppsjö resultatlösa hörnor.

Under den första halvlekens slutskede fick Dalkurd betydligt mer att säga till om och gästerna fick också till en riktigt vass möjlighet. En nick från nära håll som Amr Kaddoura gjorde en ytterst svettig räddning på.

Mållöst efter den första akten.

Efter paus hoppades vi att BoIS skulle få fatt i handlingen men istället var det Dalkurd som skulle ta ledningen fem minuter in i den avslutande akten. En snabb omställning, ett BoIS som inte lyckades få stopp på framfarten och ett behärskat avslut räckte för att ta ledningen.

Vi har ofta pratat om att bredden på truppen är en av lagets stora styrkor, inte minst då nästan alla i truppen är tillgängliga för spel.

Strax efter att Dalkurd spräckt målnollan valde Billy och övriga i ledarstaben att genomföra en rad byte. Ett beslut som skulle få stor påverkan på resten av matchen då ersättarna tillförde stor energi.

Kvarten efter ledningsmålen fick BoIS äntligen utdelning på en hörna. Filip Ottosson hittade en fristående Johan Rapp som vid bortre stolpen passade bollen vidare i mål. Tionde gången gillt som vi brukar säga.

Strax efter kvitteringen skapade gästerna ett gyllene tillfälle att återta ledningen. Kaddoura var dock vaksam och gjorde en ny mycket kvalificerad räddning, denna gång genom en fotparad.

Med kvarten kvar att spela kom det efterlängtade ledningsmålet. Camil Jebara och Jesper Strid arbetade stenhårt ute på högerkanten, vann boll som innebar att Strid kunde slå ett inlägg med stor precision. Bollen hittade till Erik Pärsson som kyligt placerade bollen på volley vidare i mål. Förlösande så det förslår.

Med dryga fem minuter kvar att spela av ordinarie matchtid lyckades Camil Jebara fastställa slutresultatet. Melker Heier visade prov på uppkopplad hjärna då han bröt ett inkast. Bollen gick till Erik Pärsson som i sin tur passade vidare till Camil Jebara, placerad strax utanför straffområdet. Ytteranfallaren smekte bollen vidare tätt intill målvaktens bortre stolpe. Otagbart och väldigt vackert.

BoIS hade inga större bekymmer med att freda eget mål efter 3-1-målet. Det är sannerligen inte första gången som laget lyckats vända ett underläge till seger, vilket indikerar att det ryms gott om moral och karaktär i truppen.

Samtliga poäng stannade alltså ånyo i den vackra lilla trädgårdsstaden vid Öresund. Segern innebär att Landskrona klättrar en placering, ligger numera sjua, och har fem poäng upp till kvalplats i en haltande tabell.

Fem matcher återstår av säsongen och härnäst väntar Öster i Växjö. Den matchen spelas nästa lördag, avspark 15:00 på Visma Arena.