Landskrona BoIS vann DM-finalen mot IFK Simrishamn och kan därmed titulera sig Skånska Mästare 2022. Matchen slutade 2-0 till randigt, för kvällen iklädda sitt Skåne-ställ, men Simrishamn gav oss verkligen en match.

BoIS-målskyttarna heter Robin Dzabic och Christian Stark. Båda målen gjordes efter paus.

Gästande Landskrona vaskade fram goda målchanser redan i första halvlek men om inte Simrishamns duktiga målvakt stod i vägen fick han hjälp av både stolpe och ribba. Efter knappa kvarten tilldelades BoIS en straff.

Emil Jönsson klev fram men målvakten räddade och höll därmed sitt lag kvar i matchen.

Strax innan halvtidsvilan fick även Simrishamn en straff men Svante Hildeman ville inte vara sämre och svarade för en svettig räddning.

-Vi möter ett bra lag som står upp på ett imponerande vis. Visst borde vi gjort något mål i början av matchen men sen var det jämnt i första halvlek, sa Max Mölder.

Efter paus växlade Landskrona upp och då hade Simrishamn svårt att hänga med. Inte särskilt märkvärdigt med tanke på att det skiljer några divisioner lagen emellan.

I den 64 matchminuten skulle utdelningen också komma. Jacob Blixt, bördig från just Österlen, hittade Robin Dzabic som via en sidledsförflyttning kom till skottläge. Avslutet var hårt och otagbart när det smet in i närheten av målvaktens högra stolpe.

BoIS hade nu full kontroll på handlingen och med tio minuter kvar att spela fastställde inhoppande Christian Stark slutresultatet. Jesper Strid slog in bollen, ett litet efterskalv från en hörna, som Stark tryckte in från nära håll.

Finalen slutade 2-0 till Landskrona BoIS som därmed tog sin andra DM-titel genom historien. Vi tar turneringen på allvar, konstigt vore annars som Skånelag, och är så klart väldigt glada över titeln.

-I andra halvlek är vi klart bättre så då var det inget snack. Skönt att vi lyckas genomföra uppgiften och jag vill ge Viktor Wihlstrand och Christian Stark ett extra plus. Hela laget ska dock ha en stor eloge för att de går in i matchen med rätt inställning, avslutade Max Mölder.

Våra herrar mobiliserar nu om inför lördagens Superettan-omgång borta mot Växjö. Avspark 15:00 på Visma Arena.

DM är över för den här gången och årets upplaga blev en STOR framgång för Landskrona BoIS. Randigt fanns representerade i fyra finaler och vann tre av dem. Väldigt roligt att klubben visar framfötterna och vi önskar gratulera alla inblandade.