Landskrona BoIS och Richard Persson kommer att gå skilda vägar efter säsongen. Damernas huvudtränare har basat över laget under de två debutåren och att han varit starkt bidragande till säsongens enastående prestation är sannerligen ingen överdrift. Landskrona BoIS sjösatte satsningen på ett damlag inför säsongen 2021. I uppstartsarbetet var Richard väldigt involverad i att rekrytera spelare samt sätta en randig kultur i omklädningsrummets väggar.

Under fjolårssäsongen brottades laget med numerära utmaningar men Richard och övriga i ledarstaben fortsatte enträget att arbeta vidare, säkrade en topplacering och lade därmed grunden till årets upplaga. Med en handfull riktigt vassa nyförvärv samtidigt som ryggraden från 2021 fortsatte blev BoIS ostoppbara, vilket resultaten på plan också tydligt påvisar.

Klubbchef Michel Ekberg
Richard har åtagit sig rollen på bästa möjliga sätt och ska ha en stor eloge för sättet han utvecklat gruppen de två senaste säsongerna. Hans ambitiösa inställning har verkligen smittat av sig på omgivningen och framgångarna kommer därför som ett brev på posten.

Att han nu lämnar är så klart väldigt tråkigt men vi är tacksamma för arbetet och tiden han investerat i laget och står därmed väl rustade inför den kommande säsongen. Vi siktar dock på att fortsätta samarbetet med Richard inom ramen för vår verksamhet så det är inget adjö utan mer ett;
– nu fortsätter vi utveckla Landskrona BoIS tillsammans.

Richard om tiden som tränare
Jag vill rikta ett stort tack till föreningen som trodde på en från början och som gav mig utrymme att få forma laget från grunden. Det har varit bra dialoger med Michel och Lotte som varit konstruktiva vilket varit en förutsättning för att kunna fortsätta framåt.

Jag vill också rikta ett väldigt stort tack till spelartruppen som är en väldigt drivande och spännande grupp. De brinner för fotbollen och spelarnas passion har varit en stor motivationsfaktor vecka ut och vecka in. Utvecklingen har varit enorm hos samtliga spelare. Bäst är ni!

Jag vill naturligtvis lyfta Arbnora, Jerry och Julia – mina underbara kollegor som varit helt fantastiska med allt vad det innebär. Även Emelie, tillika spelare och kapten, ska ha all beröm då hon lagt ner ett stort arbete inte bara på planen men även utanför i form av allt möjligt. Det finns nog inte något som hon inte varit med och hjälpt till och stöttat kring. Det värderar jag högt. Tack!

Även Janet och Tommy har varit två stora klippor. De ställer alltid upp och har varit där för laget i alla lägen.

Avslutningsvis glömmer jag er inte! Ni helt otroliga supportrar som varit där från dag ett och som varit med under samtliga två år. Grymmast är ni!

Landskrona BoIS vill tacka Richard för insatsen. Han har skrivit in sig i den randiga historieboken och ska känna sig väldigt stolt för det han åstadkommit.

Arbetet med att finna en ersättare har nu intensifierats och redan i nästa vecka läggs en rekryteringsannons ut där vi söker nästa stjärna att fortsätta leda den randiga resan på damsida

Foto
  • Bildbyrån