Under gårdagskvällen tog Landskrona BoIS sin fjärde raka hemmaseger genom att besegra Västerås SK med 1-0. Matchens enda mål kom till i första halvlek och det var Melker Heier som snappade upp en retur och sedan behärskad placerade bollen i trakterna av målvaktens högra stolpe.

Segern innebär att randigt tog ett rejält stamp mot förnyat kontrakt.

Landskrona IP bjöd på årstidlig inramning med regn och luft präglad av hög syrehalt. Strålkastarna lös upp den smaragdgröna gräsmattan och ovanför låg vildgässen som sträck i luften i riktning mot mer kontinentala breddgrader.

Inför matchen pågick Idrottens Dag, med diverse aktiviteter, och över 3000 åskådare valde att ta sig till idrottsplatsen denna kväll vilket vi är mycket tacksamma över.

BoIS var det klart bättre laget i första halvlek. Våra ränder styrde handlingen och hade god kontroll på handlingen. Hemmalaget skapade också mest under den första akten och ofta var Melker Heier inblandad.

I den 18 minuten slank han tjusig igenom VSK-försvaret men avslutet gick strax utanför.

Västerås var inte oävna i sina offensiva försök och då framför allt i sitt omställningsspel. I 20 minuten var det riktigt nära då hela seriens skyttekung stånkade sig fri. Det efterföljande friläget tog i stolpen och ut till alla randiga supportrars stora glädje.

Med fem minuter kvar att spela av första halvlek kom det förlösande målet och det var ett mycket vackert anfall som föranledde pytsen.

Philip Andersson slog en rak passning till Camil Jebara som i sin tur kombinerade sig fri med hjälp av Jesper Strid. Ytteranfallaren forcerade fram och kom till avslut som en VSK-försvarare lyckades täcka. Då dök Melker Heier upp, tog vara på bollen och avslutade sedan kliniskt.

Direkt efter paus var samme Melker, ånyo efter en fin aktion, nära att spä på den randiga ledningen. Efter en läcker tunnel kom han fri men avslutet med yttersidan tog i stolpen och ut.

På det efterföljande anfallet kom Västerås till en farlighet men Amr Kaddoura gjorde en svettig räddning.

I övrigt var den andra halvleken förhållandevis händelsefattig. BoIS låg rätt i sina positioner och Västerås försökte spräcka sin målnolla men utan framgång.

När domaren valde att blåsa av matchen stod det 1-0 på resultattavlan och den fjärde raka hemmasegern var därmed ett faktum.

Poängen innebär att Landskrona klättrade till en sjundeplats i tabellen. Det skiljer nu åtta poäng både till negativ och positiv kvalplats. Av säsongen återstår det tre matcher och vår ambition är så klart att plocka ytterligare placeringar.

Härnäst väntar ny match hemma på Landskrona IP. På lördag gästas vi av AFC Eskilstuna. Avspark 15:00 och biljetter till denna batalj hittas via länken nedan. Vi hoppas på samma fina publiksiffra och tycker det hade varit kul att avsluta säsongen tillsammans med många randiga supportrar.

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/59?S=0